Ексклюзиви
неділя, 14 жовтня 2012 09:47

"Те, що відбулося в Грузії, – перемога для всіх" - експерт про парламентські вибори

"Те, що відбулося в Грузії, – перемога для всіх" - експерт про парламентські вибори
Один з можливих сценарієв, на думку Буракової, Іванішвілі продовжуватиме реформи Саакашвілі Фото: economics.lb.ua

Після парламентських виборів у Грузії може бути три сценарії розвитку подій. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила економіст, автор книжки "Чому в Грузії вийшло" Лариса Буракова.

"Перший – "Грузинська мрія" намагатиметься реалізовувати всі передвиборні обіцянки. Вони не мають політичної єдності, учасники коаліції зібрані з різних середовищ. Усередині коаліції нема єдиного уявлення про майбутнє Грузії. Тим часом у країні величезне безробіття, вона досі залишається бідною. Намагання реалізувати обіцяне призведе до падіння рейтингу "мрійників", - наголосила вона.

За другим сценарієм, зауважила Буракова, Іванішвілі продовжуватиме реформи Саакашвілі.

"Нехай використовуватиме інші методи, головне, щоб вони дали результат. Хоча я в це не особливо вірю. Іванішвілі міг створити підприємство, що дало би тисячі робочих місць. Але не створив. Тому чекати від нього ґрунтовних реформ не варто. Днями у Грузії обікрали банківський філіал, чого не було роками. У людей з'явилося відчуття вседозволеності, анархії. Тепер можна робити те, що не можна було за Саакашвілі", - підкреслила вона.

За словами Буракової, у партії президента меншість у парламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бідзіна Іванішвілі хоче бути при владі два роки

"Тож, за потреби провести якесь рішення, їм доведеться домовлятися з "мрійниками". Тоді може розгорнутися третій сценарій – парламентська гра. Коаліція та опозиція співпрацюватимуть у деяких питаннях", - зауважила експерт.

"Те, що відбулося у Грузії, – перемога для всіх. Будь-якій владі потрібен струс, щоб вона постійно працювала ефективно", - наголосила вона.

Думки інших експертів щодо того, як змінюватиметься Грузія після перемоги опозиції на парламентських виборах, читайте у журналі "Країна" № 39 (142) за 11 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Те, що відбулося в Грузії, – перемога для всіх" - експерт про парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути