субота, 15 вересня 2012 09:23

"Те, що в Україні називається політикою, вкрай стомлює й нікуди не годиться"

"Те, що в Україні називається політикою, вкрай стомлює й нікуди не годиться"
Усіх неймовірно втомило слово "корупція", підкреслює Олексій Ковжун Фото: Gazeta.ua

Сьогодні успішний політичний проект має бути не політичний, а соціальний. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив іміджмейкер Олексій Ковжун.

"Те, що в Україні називається політикою, вкрай стомлює й нікуди не годиться. Треба впроваджувати політику в щоденне життя. В Америці 1960-х людина, кажучи I'm political, не мала на увазі, що вона голосує за ось цього. А що вона не їсть м'яса, читає Мао Цзедуна, проти війни у В'єтнамі, віднайшла Христа чи усвідомила себе гомосексуалістом. Тобто, людина є носієм певних якостей і цінностей, що можна кудись ретранслювати. Поява такого суспільства є процесом. Треба послухати людей, дати їм можливість висловитися – це те, чого їм ніхто не дає зробити", - наголосив він.

За словами Ковжуна, усіх неймовірно втомило слово "корупція".

"Але якщо брати його ширше, corruption – це не хабарі, а іржа, гниль. Це те, що роз'їдає суспільство і взаємини між людьми й робить людські пориви наче непристойними. Тим, про що не заведено говорити. Лише коли я почав працювати з дитячим фондом ООН – дізнався, що мій давній друг кілька років опікується безпритульними дітьми. Возить їх на відпочинок до Криму, влаштовує в лікарню. Дуже пишається, що зміг когось повернути додому, а комусь зробити документи. Також я дізнався, що знайома керівниця банку – я знав, що вона здає кров, – виявляється, ще й ходить мити підлогу в пологовому будинку й робить купу всіляких інших речей. Чому вони не розповідали мені цього раніше? Тому що в нашому суспільстві заведено вважати людину, яка ходить мити підлогу в пологовий будинок, лохом. І тільки коли я сам став перейматися соціально значущими справами, вони почали мені зізнаватися. Зізнаватися, що їм не пофіг, що відбувається з довколишнім світом, з країною", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція розповість Європі про підготовку влади до фальсифікацій на виборах

"Це називається "сповзання норми". Коли нормою стає поведінка у стилі "а у вас тут вкрасти можна?" Коли вона сповзла – треба змістити її назад", - додав іміджмейкер.

Повне інтерв'ю Олексія Ковжуна читайте у журналі "Країна" № 35 (138) за 13 вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Те, що в Україні називається політикою, вкрай стомлює й нікуди не годиться"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути