Ексклюзиви
вівторок, 12 лютого 2019 13:59

Тарута пропонує механізми посилення відповідальності влади перед народом

Тарута пропонує механізми посилення відповідальності влади перед народом
Кожен з претендентів на найвищу державну посаду повинен володіти комплексом важливих моральних і ділових якостей, мати чітке бачення того, що він реалізує за п'ять років своєї каденції, запевняє лідер "Основи" Сергій Тарута. Фото: SKELET-info

Поліпшення ситуації в Україні можливе тільки після обрання нової влади, вважає народний депутат України, кандидат в президенти, лідер політичної партії "Основа" Сергій Тарута. Він пропонує механізми посилення контролю суспільства над владою.

"Я розумію розчарування українців поточним станом справ в країні та їх недовіру практично до всіх інститутів влади. І якщо далі нічого не робити, становище в країні тільки погіршиться. Який же вихід? Шанс на поліпшення і очищення є тільки при перезавантаженні влади - на виборах. Щоб посилити механізм відповідальності влади перед народом, я і партія "Основа" пропонуємо реалізувати чіткі механізми відкликання депутатів та імпічменту президента", - заявив політик в ефірі телеканалу "112 Україна".

Лідер "Основи" також застеріг українців від поспішних емоційних рішень при виборі кандидатів в нову владу. За його словами, необхідно звертати увагу не на особистість, а на зміст програми кожного з кандидатів.

"Для того, щоб вибрати з 44 кандидатів у президенти, потрібно уважно вивчити програму кожного. І зрозуміти, що ж вони пропонують - себе хорошого чи чітку програму про те, як вони доб'ються миру, зростання економіки, верховенства права", - пояснив Сергій Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тему мов педалюють ті, хто нічого не робить для економіки - Тарута

При цьому, кожен з претендентів на найвищу державну посаду повинен володіти комплексом важливих моральних і ділових якостей, мати чітке бачення того, що він реалізує за п'ять років своєї каденції, запевняє лідер "Основи".

"Щоб у суспільства була не тільки ілюзія, а реальний шанс на поліпшення, кожен кандидат повинен володіти трьома важливими якостями: патріотизмом, порядністю і професіоналізмом. Зараз багато кандидатів "продають" нам свою чесність. Але чи достатньо цього для того, щоб справлятися з величезними системними проблемами управління державою? Очевидно, що ні.

Подивіться на результати діяльності Уляни Супрун - може, вона і чесна, але українці довше і краще жити вони не стали. Однієї порядності недостатньо. Адже ніхто не довірить, скажімо, пересадку серця людині, яка нехай і добре навчалася і чесна, але без досвіду. Тому претендент на пост президента повинен чітко позначити своє бачення того, що він зробить за п'ять років. Більш того, його слова повинні бути підкріплені попереднім досвідом і результатами в професійній діяльності", - додав Сергій Тарута.

Для запобігання стагнації Україні необхідно забезпечити зростання економіки на рівні 10-15% на рік, вважає Сергій Тарута. Він нагадав, що у політичної партії "Основа" є стратегія досягнення такого рівня економічного зростання, розроблена провідними українськими вченими спільно з бізнес-спільнотою - Доктрина "Україна 2030".

Зараз ви читаєте новину «Тарута пропонує механізми посилення відповідальності влади перед народом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути