вівторок, 13 квітня 2021 10:43

Тарифи на газ і електроенергію можуть змінити

Тарифи на газ і електроенергію можуть змінити
Тарифи на газ і електроенергію можуть змінити. Фото: pixabay.com

13 квітня у Верховній Раді на позачерговому засіданні розглянуть пропозиції щодо змін тарифів на комунальні послуги. Нововведення можуть зачепити ціни на електроенергію та газ.

Крім того, депутати запропонували переглянути процедуру заміни лічильників, про це йдеться в порядку денному засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборгованість українців за комунальні послуги різко підскочила

Народна депутатка від "Слуги народу" Юлія Яцик разом із колегами зареєструвала законопроєкт №4587, яким пропонує повернути пільговий тариф для жителів 30-кілометрової зони АЕС. А також зобов'язати Кабмін і профільну комісію розробити механізм регуляції гуртового тарифу на газ для українців і встановити максимальний тариф на газ і абонплату.

Свої пропозиції також зареєстрували й інші депутати. Наприклад, Антон Поляков пропонує повернути пільговий тариф 90 коп. на перші 100 кВт·год електроенергії. Його однопартієць Тарас Батенко запропонував доручити Кабміну запровадити мораторій на підвищення тарифів на 1 рік і скасувати перерахунок тарифів, який уже провели цьогоріч.

Анна Скороход зареєструвала законопроєкт №4576, яким запропонувала безплатно встановлювати лічильники українцям коштом постачальників комунальних послуг.

Українці зможуть платити за природний газ упродовж року фіксовану ціну, запропоновану постачальником. Тариф діятиме з 1 травня поточного року до 30 квітня включно наступного року.

Зараз ви читаєте новину «Тарифи на газ і електроенергію можуть змінити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути