Ексклюзиви
понеділок, 11 серпня 2008 08:09

Тарасюк: "Дії Росії у Грузії повинні розцінюватися як застосування агресії..."

Тарасюк: "Дії Росії у Грузії повинні розцінюватися як застосування агресії..."

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", голова комітету Ради з питань євроінтеграції, колишній міністр закордонних справ, Борис Тарасюк вважає збройний конфлікт у Південній Осетії (Грузія) наслідком провокації бойовиків Північної Осетії за підтримки Росії.

Про це сказано у повідомленні прес-служби комітету Ради з євроінтеграції з посиланням на заяву Тарасюка.

"Події у Грузії є наслідком спланованої провокації бойовиків Північної Осетії, що відбулася не без підтримки Росії", - заявляє Тарасюк.

На його думку, Росія, звинувачуючи Грузію в агресії, хоче дискредитувати її у процесі переговорів зі вступу до НАТО.

З його слів, тривожним є той факт, що Росія поступово стає безпосереднім учасником цього конфлікту.

"З нормативно правової точки зору такі дії Російської Федерації повинні розцінюватися як застосування агресії... І бомбардування порту у Поті, аеродрому у Копінарі, військових баз у містах Сенакі та Хоні - є ілюстрацією цього факту", - зазначає Тарасюк.

Росія хоче дискредитувати Грузію перед НАТО

Він не виключає, що спалах агресії у Південній Осетії за тим самим сценарієм може бути спровоковано і в інших точках постійних конфліктів.

Тарасюк, як керівник депутатської групи з міжпарламентських зв"язків із Грузією, зазначає, що Грузія була, є, і буде стратегічним партнером України і закликає парламенти європейських країн й ООН висловити свою солідарність з Грузією.

У ніч з 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як влада Грузії звинуватила сепаратистів з Південної Осетії у здійсненні низки нападів на мирне населення і миротворчі підрозділи у кількох селах неподалік від Цхінвалі.

Південна Осетія звернулася по допомогу до Росії, яка, у свою чергу, ввела у Південну Осетію свої війська і вчинила збройний опір військам Грузії.

Україна закликала Росію вивести свої війська із Грузії.

Росія вважає, що Україна не має морального права брати участь у врегулюванні збройного конфлікту у Південній Осетії, звинувачуючи Україну у заохоченні керівництва Грузії до інтервенції й етнічних чисток у Південній Осетії шляхом поставок зброї, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк: "Дії Росії у Грузії повинні розцінюватися як застосування агресії..."». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути