понеділок, 28 травня 2012 19:29

Тарасюк порівняв міжнародну ізоляцію України з 1992 роком

Тарасюк порівняв міжнародну ізоляцію України з 1992 роком
За словами Бориса Тарасюка, невдовзі США можуть запровадити санкції проти президента України. Фото: obozrevatel.com

Україна ніколи ще не потрапляла в таку жорстку міжнародну ізоляцію, як сьогодні. Про це під час круглого столу з обговорення програми об'єднаної опозиції сказав народний депутат України, лідер партії "Народний рух України" Борис Тарасюк.

"Останніми місяцями нас часто запитували як в Україні, так і за її межами. Добре, ви критикуєте владу. Це зрозуміло і є за що. А що ви пропонуєте? І от якраз прийняття на форумі об'єднаної опозиції 12 травня програми і початок обговорення в суспільстві цієї програми, і дає відповідь на це питання, яке висіло в повітрі", - сказав Тарасюк.

За словами екс-міністра закордонних справ, нинішня влада України завела її зовнішню політику у безвихідь.

"Нинішня влада прийшла до влади в Україні, декларуючи те, що вона нормалізує стосунки із Російською федерацією і забезпечить належне місце України в Європі та світі. На сьогодні я не пригадаю випадку, коли б Україна потрапила в таку міжнародну ізоляцію. З чим можна порівняти - це період 1992-1993 років, коли Україна потрапила в міжнародну ізоляцію через дискусії щодо ядерної зброї. Тоді і Сполучені штати, і Європейський Союз, і НАТО, і Росія фактично створили міжнародну ізоляцію для України. Нинішня ситуація за своїми масштабами і охопленням більш суттєва ніж та", - додав він.

Тарасюк також навів приклади негативного ставлення до України у світі.

"20 -21 травня в Чикаго відбувається саміт НАТО. НАТО, яка дуже обережно формулює оцінки іншим країнам досить критично висловилась щодо подій, що відбуваються у внутрішній політиці України. 24 травня Європейський парламент приймає дуже критичну резолюцію, в якій знов звертає увагу на порушення демократії, прав людини, верховенства права в Україні. Міжнародна спільнота чітко вимагає звільнення лідерів опозиції, повернення їх у політичне життя і вимагає, щоб вони брали участь у всіх політичних процесах, а також у парламентських виборах 2012 року", - сказав політик.

Він додав, що минулого тижня в сенаті США з'явився законопроект, в якому пропонується фактично запровадити санкції проти президента України, генерального прокурора, а також інших осіб.

"Це далеко не повний перелік того стану, в який потрапила Україна. Нагадаю також провальний саміт Центральної Європи, який так і не відбувся в Криму. Це лише деякі приклади. Нинішня влада завела зовнішню політику в безвихідь. Ми пропонуємо зміну методів зовнішньої політики", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк порівняв міжнародну ізоляцію України з 1992 роком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути