пʼятниця, 25 лютого 2011 13:43

Тарасюк каже, що Україна таки стане членом НАТО

Тарасюк каже, що Україна таки стане членом НАТО

Народний депутат від НУ-НС і голова Комітету ВР з питань європейської інтеграції Борис Тарасюк переконаний, що Україна в майбутньому стане членом Організації північноатлантичного договору.

Про це він заявив під час V Форуму "Європа Україна", виступаючи в рамках панельній дискусії "Україна в трансатлантичному просторі: стан та рішення".

За його словами, наша держава не може самотужки забезпечити власну національну безпеку, зважаючи на вкрай низький рівень витрат на оборону. Проголошення курсу на позаблоковість є великою помилкою, наголосив парламентар.

"Те, що було раніше оголошено як відхід від курсу на членство в НАТО, сьогодні фактично обернулося відходом від демократичних цінностей, на яких базується НАТО", – відзначив політик.

Тарасюк відзначив, що наша держава завжди була активним гравцем в трансатлантичному просторі.

"Україна вже 19 років бере участь в миротворчих операціях разом з НАТО на Балканах. Україна бере активну участь в поточних операціях НАТО і в Афганістані, і на Середземному морі (операція Active Endeavour). Україна є учасником операції ЄС Atalanta проти піратів", – нагадав народний депутат.

Також, додав він, наша держава має потенціал і потужності для того, щоб бути активним учасником спільної європейської системи ПРО.

"Україна була, є і, я думаю, надалі буде продовжувати бути активним учасником трансатлантичних процесів. Трансатлантичний простір відкритий для України і саме нашій державі визначати своє місце і роль в ньому", – заявив Тарасюк.

Нагадаємо, напередодні в Україні з офіційним візитом перебував генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк каже, що Україна таки стане членом НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути