неділя, 11 грудня 2011 15:38

Таких дебілів, які керували в той час МВС, ще в Україні не було - Москаль

Таких дебілів, які керували в той час МВС, ще в Україні не було - Москаль

Так званий "третій кілер" банди Дікаева Андрій Шемятенков, якого з подачі екс-міністра МВС Анатолія Могильова шукає вся міліція, помер за два тижні до трагічних подій в Одесі. Про це йдеться в заяві народного депутата від НУ-НС Геннадія Москаля.

Як зазначає депутат, Анатолій Могильов будучи ще міністром внутрішніх справ на прес-конференції заявив, що третім злочинцем, який брав участь у вбивстві співробітників міліції, а потім втік з готелю, був Андрій Шемятенков, 24-річний житель Сімферополя. МВС України оголосило його спочатку в міждержавний, а потім і в міжнародний розшук.

"У кожному райвідділі міліції досі висять його фотографії, прикмети, і вказано що злочинець може пересуватися на чорному або коричневому автомобілі марки ВАЗ", - нагадав Москаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський кілер розстріляв під Одесою міліціонерів: 2 людини загинули

"Хочу доповісти народу України - що таких дебілів, які керували в той час МВС України та УМВС в Одеській області - ще не було в Україну за всю історію з моменту створення даного державного інституту", - зазначив Москаль.

Однак, за інформацією обранця, за два тижні до трагічних подій в Одесі, на території АР Крим у Сімферопольському районі, міліцією знайдений труп невідомого чоловіка з вогнепальним пораненням у голову. Але ніхто і не збирався шукати особу, яка застрелила невідомого, тим більше, вжити заходів щодо встановлення особи застреленого. Міліція не встановивши особу, поховала його як невідомого. Родичів і знайомих Шемятінкова, які з першого дня твердили працівникам міліції, що останній не міг бути в компанії Аслана Дікаева, оскільки ще задовго до зазначених подій пропав безвісти - ніхто до уваги не брав.

Тоді родичі самі почали пошуки зниклого Шемятінкова і знайшли інформацію, що останній похований як невідомий на одному з кладовищ на території АР Крим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов про штурм в Одесі: Підрозділи виявилися не готові зовсім

"Даний факт повністю підтвердився. Родичі впізнали вбитого і на сьогодні встановлена його особа, - йдеться в заяві. - Тоді виникає питання: а хто ж був третій? Хто брав участь у розстрілі співробітників міліції? Хто втік з готелю під час проведення міліцією операції із затримання банди Дікаева".

На всі ці питання, на думку нардепа, сьогодні повинні дати відповідь пан Могильов і пан Яцков. (Михайло Яцков - начальник УМВС в Одеській області, ред.)

Нагадаємо, 30 вересня в Одеській області міліціонери спробували затримати членів ОЗУ, підозрюваної у вчиненні вбивств. У результаті спецоперації загинули двоє і поранено четверо міліціонерів.

Зараз ви читаєте новину «Таких дебілів, які керували в той час МВС, ще в Україні не було - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути