пʼятниця, 21 жовтня 2011 14:49

У Криму зі зброєю та вибухівкою затримали спільника Дикаєва?

У Криму зі зброєю та вибухівкою затримали спільника Дикаєва?

Кримські правоохоронці в жовтні затримали трьох громадян, у яких вилучено зброю та вибухові речовини. Серед затриманих - росіянин, який підозрюється у зв'язках з кілером Асланом Дикаевим, убитим в Одесі вході спецоперації.

Як повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю Головного управління МВС України в Криму у п'ятницю, зловмисники були виявлені співробітниками Управління з боротьби з організованою злочинністю кримського главку міліції в ході проведення заходів з боротьби з незаконним оборотом зброї і вибухових речовин, а також встановлення та припинення каналів постачання зброї в автономію.

Зокрема, 3 жовтня в селі Плотінне Бахчисарайського району співробітниками кримського УБОЗ спільно зі співробітниками Головного управління СБУ в Криму в ході спеціальної операції було затримано 38-річного громадянина З., який при собі мав дві гранати "Ф-1", дві тротилові шашки і електродетонатори.

"У ході проведення обшуку за місцем його проживання в Севастополі правоохоронці виявили та вилучили боєприпаси та пропагандистську літературу екстремістського характеру. При затриманні чоловік спробував вчинити опір і висловлював у бік співробітників міліції загрози фізичною розправою", - розповіли у ВЗГ.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Наступного дня, 4 жовтня, в Сімферополі співробітниками кримського УБОЗ в ході оперативно-розшукових заходів за місцем проживання громадянина Б. виявлено та вилучено гранату "РГД-5" і 26 грам наркотичної речовини "марихуана".

"Встановлено, що 29-річний затриманий є громадянином Російської Федерації, уродженець Чеченської Республіки, і з жовтня 2010 року нелегально перебуває на території України. Також встановлено, що громадянин Б. підтримує зв'язок з одним з організованих злочинних угруповань. В даний час проводяться заходи зі встановлення його причетності до скоєних злочинів в Одеській області та зв'язків з Асланом Дикаевим, який був членом злочинного угруповання, що займалася вбивствами на замовлення ", - зазначили у ВЗГ.

Відносно затриманого росіянина порушено кримінальну справу за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.2 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів) Кримінального кодексу Україні. Підозрюваний перебуває під вартою.

Крім того, 17 жовтня в Алушті співробітники УБОЗ за місцем проживання 38-річного громадянина Д. виявили цілий арсенал вогнепальної зброї та боєприпасів: чотири автомати АКСУ, три пістолети різної модифікації, 1600 набоїв різного калібру, п'ятнадцять запалів, п'ятнадцять світлошумових гранат, п'ять гранат РГД і Ф-1, радіостанції, а також вибухові речовини і детонатори до них.

В даний час встановлюється канал надходження виявленої зброї та боєприпасів до Криму і мета їх подальшого використання.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). В даний час вирішується питання про запобіжний захід для затриманого.

Зараз ви читаєте новину «У Криму зі зброєю та вибухівкою затримали спільника Дикаєва?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути