середа, 27 листопада 2013 16:37

"Табачника на нари, тоді підем на пари"- на Черкащині студенти університету ім. Богдана Хмельницького вийшли на страйк

"Табачника на нари, тоді підем на пари"- на Черкащині студенти університету ім. Богдана Хмельницького вийшли на страйк
Фото: portal.lviv.ua

Сьогодні о 12.40 на підтримку всеукраїнського студентського страйку біля центрального корпусу Черкаського університету імені Богдана Хмельницького студенти-активісти розгорнули блакитний намет із символікою Євросоюзу.

Мітингувальники роздавали листівки із написами: "Віриш у власні сили, бачиш своє майбутнє у Європі? Тоді виходь на страйк". У низу підпис: "Студентський страйком".

"Набридло жити в страху та беззаконні. Є надія, що студенти можуть щось змінити. Саме тому із одногрупниками вийшли підтримати євроінтеграцію. Завтра кидаємо пари і їдемо до Києва на Майдан", - у руках тримає жовто-блакитну стрічку студентка математичного факультету Катерина Денисова.

Близько 50 студентів вишу зібралися тут щоб висловити свою підтримку щодо підписання угоди про асоціацію із ЄС. Біля намету розгорнули державний Прапор України та Євросоюзу. Присутні співали Гімн та сучасні пісні українською.

"Ми повинні рівнятися на львівських студентів та києво-могилянців. Вони стояли на морозі та відстоювали своє право за підписання угоди про асоціацію. Тепер і ми їх підтримаємо, хоча керівництво університету проти. Для того, щоб сходити в їдальню, - нам треба дозвіл? Звичайно ні, тоді чому ректорат забороняє нам мирно зібратися? Зараз по всій Україні близько 30 тисяч студентів вийшло на страйк. А все тому, щоб показати, що молодь за євроінтеграцію", - закликає через гучномовець усіх студентів організатор акції Антон Ведула.

Студенти вигукували: "Табачника на нари, тоді підем на пари", "Україну – в Європу!". Узявшись за руки, стрибали, щоб зігрітись.

"Хочу, щоб Україна була європейською державою. А для цього потрібно повставати. Якщо президент не підпише угоди, то взагалі розпочнеться громадянська війна. Навіть якщо тоді батьки не пускатимуть їхати до столиці, візьму харчів та вирушу. Тільки так ми зможемо щось змінити", - ховає руки від холоду студент фізичного факультету Сергій, прізвище називати відмовляється.

Активісти закликали студентів, щоб ті заходили до університету та кликали з пар своїх колег. "Тільки разом ми сила", - кричала молодь.

Частина студентів, яка поспішала на пари, на запитання, чому не приєднуються до страйку, відповідали, що бояться поганих оцінок на сесії. Говорять, що вчора вранці декани факультетів та викладачі нагадали студентам про найближчу сесію та заліки. Пригрозили, якщо не хочуть проблем, то краще не пропускати завтра заняття.

За годину колона студентів рушила до Черкаського національного технологічного університету допомогти колегам зібратися на страйк.

Зараз ви читаєте новину «"Табачника на нари, тоді підем на пари"- на Черкащині студенти університету ім. Богдана Хмельницького вийшли на страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути