Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2011 15:44

"Табачника можна продовжувати і далі бити по морді квітами" - Капранов

"Табачника можна продовжувати і далі бити по морді квітами" - Капранов

Те, що міністр освіти не може прийти сьогодні в жоден ВНЗ — це не нормально. Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив письменник Віталій Капранов.

Сьогодні під час Форуму міністрів освіти європейських країн, який відбувався у Києві, студентка Києво-Могилянки Дар'я Степаненко дала ляпаса букетом квітів міністру освіти Дмитру Табачнику.

"Дуже радий за Дар'ю. Це найліпший прояв позиції. Тому що проти таких влада ані парканами, ані охоронцями ніколи не зможе боротися. Влада повинна зрозуміти, що вона не може постійно жити так, щоб ховатися від людей за парканами. Що міністр освіти не може прийти в жоден виш сьогодні. Це не нормально", - наголосив письменник.

"Це ж все було уже в 2003-2004 роках. Це просто цирк. Це настільки один в один іде, що таке враження, що люди, які знаходяться при владі, не зробили ніяких висновків і вважають, що це було просто непорозуміння якесь", - зауважив Капранов.

ВІДЕО: Табачнику дали ляпаса на очах у європейських міністрів

Письменник думає, що даний вчинок вплине на подальшу долю студентки Степаненко.

"Але будемо боротися, щоб не вплинуло. Будуть намагатися тиснути на Києво-Могилянську академію. Але по-перше академія все таки намагається ще якось триматися, а по-друге - не дамо її образити. У Києво-Могилянки з міністром освіти, а насправді з міністром торгівлі і освіти, і так стосунки напружені, так що нічого кардинально не зміниться. Тому що теперішня наша влада ненавидить будь-які паростки незалежності від неї", - підкреслив він.

Між тим, сам Дмитро Табачник спокійно поставився до інциденту зі студенткою.

"Ніякого інциденту не сталося. Спочатку вона чарівно сміялася, казала, як вона хоче подарувати мені квіти, після чого почала тикати в серцях цими квітами. Ставлюся до цього абсолютно спокійно і нормально", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

"Якщо він сказав, що все нормально, то думаю, що можна продовжувати. Тепер я розумію, що бити Табачника по морді квітами — це нормально. Це він сказав, не я", - наголосив Віталій Капранов.

Зараз ви читаєте новину «"Табачника можна продовжувати і далі бити по морді квітами" - Капранов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути