середа, 22 грудня 2010 13:42

Табачник відповів Путіну: У Другій світовій важливий внесок кожного союзника

Табачник відповів Путіну: У Другій світовій важливий внесок кожного союзника

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник вважає, що внесок кожного із союзників антигітлерівської коаліції в перемогу над фашизмом у Другій Світовій війні величезний і абсолютно беззаперечний.

"Внесок кожного із союзників антигітлерівської коаліції ... він величезний і абсолютно беззаперечний", - сказав він журналістам у середу в Києві, коментуючи заяву прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна, що Росія змогла б перемогти у Великій Вітчизняній війні без участі України.

Табачник переконаний, що внесок України у досягненні перемоги у Великій Вітчизняній війні назавжди закріплений в пам'яті кожного з учасників цієї війни.

"Думаю, що внесок України у досягненні перемоги у Великій вітчизняній війні назавжди закріплений в пам'яті будь-якого з учасників хоча б тим, що в Україні загинуло близько 4 мільйонів мирного населення від рук фашистів і гітлерівських пособників, і близько 4,5 мільйонів людей не повернулися з фронту", - зазначив він.

Як повідомлялося, раніше, відповідаючи на питання про те, що СРСР навряд чи переміг би у Великій Вітчизняній війні, якщо б Росія і Україна в той момент були різними державами, Путін сказав: "Я дозволю з Вами не погодитися, коли Ви зараз сказали, що якщо б ми були розділені, ми не перемогли б у війні. Ми все одно б перемогли, тому що ми країна переможців".

"Якщо ми подивимося статистику часів Другої світової війни, то з'ясується, що найбільші втрати у Великій Вітчизняній війні зазнала саме РСФСР - більше 70% втрат. Це означає, що війна виграна, не хочу нікого ображати, але в основному за рахунок ресурсів людських та індустріальних ресурсів Російської Федерації. Це історичний факт, це все в документах є. Це зовсім не применшує того значення, яке зіграли в загальній перемозі республіки колишнього Радянського Союзу ", - зазначив він.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Табачник відповів Путіну: У Другій світовій важливий внесок кожного союзника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути