неділя, 02 жовтня 2011 12:10

Табачник: "Українська освіта стане кращою в Європі та світі"

Табачник: "Українська освіта стане кращою в Європі та світі"

Міністр освіти, науки, молоді та спору Дмитро Табачник привітав педагогів з професійним святом, зазначивши, що розвиток освіти є пріоритетним в політиці для Президента, парламенту та уряду.

"Немає сумніву, що саме вчитель формує відповідального громадянина нашої держави. Надзвичайно приємно, що розвиток освіти є пріоритетним в політиці для Президента України, парламенту та уряду. Адже швидкі соціально-економічні та політичні зміни, що відбуваються у світі та Україні, викликають потребу у докорінному реформуванні освітньої системи", - зазначив міністр.

Він розповів, що інтеграція освіти України до європейського освітнього простору підвищить якість освіти і підготовки працівників цієї сфери.

"Сьогодні реформи, започатковані у вітчизняній освіті, відповідають найкращим моделям світового досвіду. Саме зміст освіти визначає її модернізацію. А вона неможлива без нових стандартів", - заявив Табачник і висловив переконання, що українська освіта має потенціал, щоб стати однією з найкращих у Європі та світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник вимагає від ректорів, щоб своєчасно платили стипендії

"Наша держава усіляко підтримує і підвищує престижність педагогічної праці, запроваджує нові державні програми розвитку і модернізації освітнього простору. Як доказ, заснована Указом Президента України Віктором Януковичем Державна премія України в галузі освіти вперше за часи незалежності присвоюється за видатні досягнення педагогічних працівників", - резюмував міністр.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День учителя.

Зараз ви читаєте новину «Табачник: "Українська освіта стане кращою в Європі та світі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути