Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2011 13:07

Табачник похвалився зарплатнею директора школи, а оклад вчителів так і залишився мізерним - "бютівець"

Табачник похвалився зарплатнею директора школи, а оклад вчителів так і залишився мізерним - "бютівець"

Міністр освіти Дмитро Табачник похвалився перед прем'єром Миколою Азаровим підвищенням зарплати директора школи, а не вчителя.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп від БЮТ Андрій Павловський.

"Дуже промовисто, що коли пан Табачник назвав зарплату директора школи, у залі був гул. Люди сміялися, бо це не відповідає дійсності. Чому називається зарплата директора, а не вчителя? У простого вчителя як було 1300 гривень, так і залишається. Зарплата мізерна, виживати неможливо. Не дивно, що по школах залишилися самі жінки", - наголосив він.

За словами Павловського, влада боїться цих проблем та замовчує їх.

"По настроям у залі відчувається, що люди хотіли б обговорювати земні проблеми, а не стратегії — що буде за 15-20 років. При таких зарплатах за 15 років у школах взагалі нікого не залишиться. Освіта зруйнується", - підкреслив нардеп.

За словами Павловського, зараз стосовно вчителів не виконуються множинні законодавчі норми. Він наголошує, що зарплата вчителю має бути не меншою, ніж середня по промисловості, а зараз вона вдвічі менша.

"Але Азаров змовчав, що він порушує закон. Вчителі отримують зарплату по єдиній тарифній сітці освітян, а виходить так, що є вимоги і зарплата першого посадового окладу повинна бути не меншою за мінімальну, а між ними зараз різниця у 300 гривень і пропорції збільшуються залежно від кваліфікації. Вже зараз кваліфіковані вчителі та лікарі не доотримують до 900 гривень", - переконаний "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «Табачник похвалився зарплатнею директора школи, а оклад вчителів так і залишився мізерним - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути