Ексклюзиви
четвер, 07 жовтня 2010 13:24

Свято 7 листопада потрібне Табачнику і його підручнику з історії - Кендзьор

Свято 7 листопада потрібне Табачнику і його підручнику з історії - Кендзьор
Зробити день Жовтневої революції святковим і неробочим днем - це ініціатива міністра освіти Дмитра Табачника, якому потрібно легітимізувати новий підручник з історії України

Про це заявив народний депутат, член політради партії "За Україну!" Ярослав Кендзьор.

За його словами, Табачнику потрібно, щоб 7 листопада був святковим днем, тому що в новому підручнику з історії України, який написаний у Кремлі, головна роль буде відведена пропаганді комунізму і прославлянню комуністичних вождів.

"Табачнику потрібно вихолостити підручник з історії України від національно-визвольної боротьби 1917-1920-х років, визвольної боротьби ОУН-УПА і дисидентів-шістдесятників. Замість цього Табачник отримав з Москви доручення прославляти НЕП, "п'ятирічки", з'їзди КПРС, замовчуючи Голодомор, репресії і переслідування ", - наводить слова депутата прес-служба партії "За Україну!".

Кендзьор також нагадав, що ОБСЄ прирівняла комуністичний режим до нацистського і назвала їх однаково злочинними і антилюдяними.

"Святкування комуністичних свят, прославляння комуністичних вождів - це не тільки негуманно, але й протиправно. Нас ніхто після подібних рішень не буде вважати цивілізованою державою", - вважає він.

Крім того, Кендзьор зазначив, що день Жовтневої революції не зазначає жодна держава світу, в тому числі і Росія.

Нагадаємо, напередодні парламентський комітет з питань соціальної політики та праці прийняв рішення підтримати, запропонований КПУ, законопроект про зміни до Кодексу законів про працю, згідно з яким 7 листопада оголошується святковим і неробочим днем.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Свято 7 листопада потрібне Табачнику і його підручнику з історії - Кендзьор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути