Ексклюзиви
четвер, 09 вересня 2010 08:00

Українська мова буде екзотикою - Кендзьор

Українська мова буде екзотикою - Кендзьор

Влада хоче знищити Україну.

Про це в коментарі кореспонденту Gazeta.ua сказав нардеп-"нунсівець" Ярослав Кендзьор.

"Бажання влади надати російській мові високий статус - це намагання знищити Україну і все українське, як це робилося у 1937-1938 роках минулого століття, - зазначив він. - Зараз інший час, тому фізично масово винищувати людей неможливо. Впроваджується інший метод - винищення самої основи української культури - української мови".

За словами нардепа, йде наполегливе і зухвале зусилля влади через законодавчі процеси узаконити російську мову, як другу державну.

"Якщо свідома інтелігенція, ми всі разом не відчуємо небезпеки, яка нависла над Україною, біда буде для нас усіх. Ми залишимося в резервації. Українська мова для нас буде екзотикою. До цього все хилиться, бо сьогоднішня безлика в ідеологічному плані влада не має ідеологічного коріння, - наголосив він. - Її представники - це не українці, не росіяни, не євреї. Це люди без роду-племені, які найнялися на службу Кремлеві й справно виконують його завдання. І те, наскільки далеко вони можуть зайти, залежить від нас, від нашої самосвідомості".

Нагадаємо, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, лідер фракції Комуністичної партії України Петро Симоненко та член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький зареєстрували у Верховній Раді проект закону про мови в Україні. Зокрема, депутати пропонують гарантувати громадянам право отримання в країні освіти українською і російською мовами, а в межах території поширення регіональних мов - відповідною регіональною мовою.

Зараз ви читаєте новину «Українська мова буде екзотикою - Кендзьор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1228

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути