Ексклюзиви
четвер, 23 серпня 2012 17:28

"Святішого свята немає!" - як "регіонали" і комуністи відзначать День незалежності

"Святішого свята немає!" - як "регіонали" і комуністи відзначать День незалежності
Стоян пообіцяв випити чарку води, а Царьков не розуміє, що святкувати. Фото: www.zoda.gov.ua

У п'ятницю, 24 серпня, Україна святкує День незалежності. Комуністи святом цей день не вважають, а "регіонали" планують святкувати так, як напише адміністрація. Про те, де і як проведуть цей день парламентарі, вони розповіли Gazeta.ua.

Вадим Колесніченко, ПР

- Буду святкувати згідно з планами адміністрації. Це покладання квітів до пам'ятника Шевченка, участь у концерті. Стандартні процедури, які завжди проводяться згідно з державним планом. Вдома не відзначаємо, б це ще не стало сімейним святом. На сьогодні, на жаль, є усвідомлення того, що дуже було багато планів і дуже багато розчарувань з моменту, коли ми проголосували незалежність нашої держави. І зараз є розуміння того, що 20 років пішло коту під хвіст, через те, що бігали по колу, ніяк не могли зрозуміти, що будуємо і для кого. І, на жаль, сьогодні ми починаємо цей шлях знову, практично з нуля. Це велике розчарування для великої кількості людей, що не дає мобілізувати їх біля національної ідеї, яка б об'єднала країну.

Михайло Чечетов, ПР

- Я вийшов із простої шахтарської родини, виріс в гущі простих людей у місті Єнакієве, де і Віктор Федорович. Потім захищав південні рубежі Радянського Союзу. Може тому я зараз роблю висновок, що київська тусовка, яка б вона не була накрохмалена, набріолинена, наодеколонена, виголена, вичухана, але вона брудніша набагато за тих простих людей, у яких руки у землі і солідолі. Вони у моральному плані чистіші, моральніші і духовніші. І от я майже всі свята намагаюся відзначати на Чернігівщині. І в цьому році буду там разом з простими людьми святкувати День незалежності. Там чистішим себе відчуваєш, немає награності, яка є у Києві.

У кожної людини є свої свята, але одне із найтепліших свят – день народження. Це її особисте, рідне свято. У країни також є багато свят, але є день народження країни. Це найсвятіше свято. Святішого свята немає! З ним можна поставити на один рівень тільки День перемоги. Бо якби не було Дня перемоги, то не було б і Дня незалежності. Це два найсвятіших свята у році для мене. Я навіть день свого народження ставлю нижче ніж ці свята.

Олена Бондаренко, ПР

- Для мене це вихідний день. А будь-який вихідний день у політика особливо в стані передвиборних перегонів – це велике благо. Не зважаючи на те, що доведеться зранку брати участь в офіційних заходах, більша частина дня пройде у колі родини. Я цьому дуже рада. Буду спілкуватися з дітьми, з чоловіком, готувати борщ, дивитися мультики з молодшим сином. Тобто займатися всіма тими справами, які забуваєш зробити у перегонах за політичним щастям і успіхом.

День незалежності - це для будь-кого з українців день отримання своєї державності, своєї країни, яка по частинках історично збиралась і отримала свою форму, свої кордони і столицю, свої національні символи. Свобода – це одне з Богом даних обставин, яке дозволяє тобі, перш за все, відчувати відповідальність за себе, за своє життя і не жалітися ні на кого. Тому для мене День незалежності – це день, коли ми вчилися бути не тільки незалежними, але й відповідальними за свою країну. Україна на 100% ще такою не стала, але вона до цього іде.

Олександр Стон, ПР

- Я знаходжусь зараз в Закарпатті, поєдную приємне з корисним. Як депутат від ПР проводжу зустріч з людьми. Я вже привітав їх зі святом, розповів, що це свято значить, розповів про певні позитивні зміни, проблеми. Раніше, як правило, в цей день я бував у Києві, брав участь в урочистостях. А так святкуємо по-домашньому, по-сімейному, без якихось застіль. Згадуємо все, що було за ці роки, бо я все ж був причетний до цих подій.

Добре, що є таке свято, що ми маємо незалежність. Погано, що ми не скористалися до чого часу такою можливістю мати незалежну державу і далеко відстали від тих держав, які йшли разом з нами і набагато далі пішли уперед в плані розвитку економіки, соціального захисту людей. У цей день треба казати про єдність держави. Ми повинні розуміти, що у нас є одна Україна і турбуватися про людей, а не про власні амбіції.

Я зараз на суворому режимі і п'ю водичку. Тому у цей день вип'ю велику чарку мінеральної води за здоров'я всіх наших співвітчизників.

Олександр Голуб, КПУ

- Я не буду відзначати, бо для мене це не свято. Я чудово розумію, що жодної незалежності, на жаль, Україна не має. Вона не в стані проводити ані зовнішньої, ані внутрішньої незалежної політики. Тому звичайно, для мене це буде робочий день. Якщо Україна збудує власну потужну економічну складову, то вона, звичайно, може стати основою незалежної політики. Поки що, до цього дуже далеко.

Володимир Зубанов, ПР

- Для мене це свято. Незалежність України – це те, за що треба боротися. Зараз іде передвиборна кампанія і за графіком, який склав штаб ПР, я відвідую різні регіони, зустрічаюся з виборцями. Якраз 24 серпня я буду у Донецькій області. А наступного дня у Львівській. Взагалі День незалежності ми не святкуємо так, щоб стіл накривати і все таке. Свято як свято, вихідний день. Якщо є державні заходи, я там присутній. А так як Новий рік, ми так не святкуємо.

Євген Царьков, КПУ

- А що святкувати? Я розумію, що напередодні виборів з точки зору політтехнологій це не популярно, але чесно кажучи, не святкую. Як історична подія, це важливо і історія вже розсудить, хороша вона була чи погана. Тому як дату, яка відбулася де-факто, я її визнаю, але з точки зору свята, не можу я таким його назвати. Бо, по-перше, є своя переконаність. Тоді поділили спільну країну і в результаті людям через 20 з лишнім років жити стало не краще. Зараз загалом і у Львові, і у Донецьку, чесній людині жити стало важче. На фоні скорочення населення, коли західна Україна миє горщики у Європі за іноземцями, а східна їде до Москви – ображені всі громадяни України. Тому святом я назвати цей день не можу.

Зараз ви читаєте новину «"Святішого свята немає!" - як "регіонали" і комуністи відзначать День незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

66

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути