вівторок, 19 лютого 2013 12:30

Своєю заявою "Батьківщина" продемонструвала, що вважає Кличка лідером опозиції - "ударівець"

Своєю заявою "Батьківщина" продемонструвала, що вважає Кличка лідером опозиції - "ударівець"
Чумак переконаний, що рішення Кличка щодо участі або не участі у виборах мера Києва буде дуже мудре. Фото: censor.net.ua

Заявивши про підтримку голови фракції УДАР Віталія Кличка на посаду мера Києва, "Батьківщина" продемонструвала, що вважає його сьогодні лідером опозиції.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"ударівець" Віктор Чумак.

"Я не волів би взагалі коментувати рішення чужої фракції. Напевне, це їхня філософія висунути когось, ні з ким не порадившись. Але мені дуже приємно, що вони сьогодні визнали Віталія Кличка лідером опозиційного руху в Україні. Я думаю, що такі ж настрої у них будуть і в 2015 році", - зауважив він.

"Хоча на сьогодні розмова про похід на мерство безперспективна взагалі і зовсім не потрібна. Адже сьогодні мер немає жодних повноважень. Його повноваження настільки врізані, що жоден мер не зможе виконувати ту програму, яку від нього очікують громадяни", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція висуне іншого кандидата, якщо Кличко відмовиться балотуватись у Києві

Чумак наголосив, що "було б розумніше усім трьом фракціям сконцентруватися зовсім на інших питаннях".

"Це - повернення Києву реального місцевого самоврядування, повернення функцій, які в нього були, яких він був позбавлений Партією регіонів. Це - повернення бюджету. От на цьому слід концентруватися. А також на тому, на якій законодавчій основі будуть проводитися вибори мера, вибори до Київради. А тоді лише визначатися з кандидатурою. Хоча й вона, безумовно, повинна бути одна від трьох партій", - розповів нардеп.

На питання, чи має намір балотуватися Віталій Кличко, "ударівець" відповів: "Я не можу відповідати за Віталія Кличка тому, що це повинно бути виключно його рішення. Він учора абсолютно чітко сказав - прийде час, коли буде визначена законодавча база і тоді буде прийняте рішення. Я думаю, що це рішення буде дуже мудре".

Зараз ви читаєте новину «Своєю заявою "Батьківщина" продемонструвала, що вважає Кличка лідером опозиції - "ударівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути