вівторок, 02 липня 2013 08:28

"Свободівцям" радять почитати Конституцію Криму

"Свободівцям" радять почитати Конституцію Криму
Фото: news.liga.net

Вимога представників ВО "Свобода" винести на всеукраїнський референдум питання про скасування автономного статусу Криму є юридично безграмотним, нереалізованим і абсурдним. Про це йдеться в заяві Верховної Ради АРК.

"Президія Верховної Ради Автономної Республіки Крим з обуренням сприйняла чергову заяву представників ВО" Свобода "про плани ліквідувати автономний статус Криму", - йдеться в документі.

На думку авторів, дана заява демонструє повне ігнорування його авторами волевиявлення кримчан, які на референдумі 1991 року висловилися за відтворення Автономної Республіки Крим, а також норм чинного законодавства.

"Хочемо нагадати цим "діячам ", що відповідно до статті 48 Конституції Автономної Республіки Крим, затвердженої Законом України, статус та повноваження автономії та її органів влади гарантуються державою, а будь-які їх зміни можливі тільки за рішенням Верховної Ради Автономної Республіки Крим на підставі рішення республіканського ( місцевого) референдуму. Ми не дозволимо політичним маргіналам підірвати основи міжнаціонального миру і спокою в Криму!", - відзначили в кримському парламенті.

Як повідомляв УНН, раніше наміри Всеукраїнського об'єднання "Свобода" щодо скасування автономного статусу Криму, розкритикував голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівцям" радять почитати Конституцію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

122

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути