понеділок, 01 липня 2013 11:24

"Депутати — не зволікайте, хворі діти не можуть чекати" - байкери під Радою
6

Фото: Фото: gazeta.ua

До Комітетів ВР приїхали київські байкери, які вимагають підвищити акциз на пиво, аби таким чином допомогти дітям.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, під'їхало п'ять мотоциклів.

Байкери залишили їх на узбіччі, а самі стали під стінами Комітетів. Вони стоять із табличками: "Депутати — не зволікайте, хворі діти не можуть чекати", "По одній гривні із пляшки пива".

Окрім того, байкер, власник пабу "Route 66" Павло Гачинський заявив, що готовий купувати і продавати пиво у своїх пабах дорожче заради порятунку онкохворих дітей.

"Я, як батько трьох дітей, і лікар-травматолог в минулому розумію наскільки важлива для України лікарня "Охматдит". В мене є паби, і якщо підвищать акцизи, то, ймовірно, в мене клієнтів поменшає, але я спокійно йду на це. Коли запровадили закон про заборону куріння (в закладах — ред.) мені також казали, що будуть втрати, бо в мене були неймовірно курящі (клієнти — ред.). Я зайняв активну позицію. В моїх закладах з дня прийняття закону і досі не закурили жодного зразу. Чи втратив я від цього? Ні, не втратив. Тільки морально виграв. Те саме стосується і пива. Я продаю пиво не за три копійки, і навіть якщо ця гривня ляже на мої плечі, то я готовий її платити. Я не буду підвищувати ціну на пиво в своєму закладі", - розповів він.

Активіст наголосив, що політичні акції ніколи не підтримував, натомість соціальні підтримує вже не вперше: "Законопроект не хочуть підтримувати у ВР, тому що у пивних компаніях є серйозне лобі. Вони, мабуть, втратять".

"В майбутньому по-трохи питання зрушиться. Можливо, гроші знайдуть не з пива, а з інших джерел", - сказав байкер, додавши, що його друзі відмовилися від участі в акції "бояться політичних питань". Він сказав, що байкери часто намагаються залучити до політичних заходів. Раніше вони займалися збором коштів на лікування онкохворих дітей та здавали кров.

Зараз, близько 20 активістів громадських організацій та байкерів під Радою скандують "Гроші з пива — дітям на лікарню".

Зараз ви читаєте новину «"Депутати — не зволікайте, хворі діти не можуть чекати" - байкери під Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути