вівторок, 09 липня 2013 13:17

"Свободівці" півгодини "постояли на захисті кожного громадянина" під адміністрацією у Львові
7

Фото: Фото: Леся Межва

Сорок "свободівців" із прапорами сьогодні півгодини пікетували Львівську обласну адміністрацію і вимагали зупинити свавілля правоохоронних органів.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

У парку перед будівлею молоді хлопці переодягнуті у чорні футболки з написом "Свобода Сихів", розгорнули чорний плакат "Сихів" (Сихів - район Львова, - Gazeta.ua), прапори з партійною символікою. Пікетувальники стали навпроти будівлі адміністрації.

Ведучий мітингу заявив у гучномовець: "Ми сьогодні зібралися тут, щоб стати на захист кожного українця. Ця влада експлуатує нас податками, антиукраїнськими законами. А тепер ще й взялися до фізичної розправи"

Головним приводом до пікетування стали нещодавні події у Врадіївці.

""Свободівці" перші прибули у Врадіївку, щоб з'ясувати ситуацію. І якби люди там не встали, влада би приховала злочин, дівчину зробили би божевільною, або хворою", - зазначив ведучий. Мітингувальники супроводжували такі репліки вигуками: "Зупиніть свавілля - припиніть війну", "Міліцію за грати!", "Україна - понад усе!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сьогоднішня міліцейська система шкідлива для громадян"

Присутній на мітингу депутат обласної ради від "Свободи" Михайло Барбара заявив у промові: "400 тисяч міліціонерів сьогодні налічує МВС, їх кількість надалі збільшується. Це при тому, що чисельність Збройних Сил -150 тисяч, і армію ще скорочують до 100 тисяч".

"Ми перетворюємося в державу жандармів. Кого боїться ця влада, що забезпечує себе міліцією? Вони повинні знати, що ми не допустимо свавілля. Як треба, ми виїдемо у Київ і там будемо стояти... Ми не дозволимо знущатися з простих громадян", - додав депутат.

У кінці ведучий зачитав звернення до голови обласної адміністрації. Мітингувальники вимагають створити гарячу лінію на захист знедолених владою громадян, офіційно засудити дії міліції, провести атестацію кожного працівника МВС та звільнити людей із сумнівним минулим.



Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" півгодини "постояли на захисті кожного громадянина" під адміністрацією у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути