Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 22:52

"Свобода" часто тішить креативністю, проте не у випадку з "тіньовим" урядом - експерт

"Свобода" часто тішить креативністю, проте не у випадку з "тіньовим" урядом - експерт
Михайло Басараб Фото: obozrevatel.com

Політолог Першої рейтингової системи Михайло Басараб переконаний, що ВО "Свобода" часто тішить українців креативними рішеннями, проте це не у випадку із заявою щодо створення свого "тіньового" уряду. Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Це дуже не креативно з боку "Свободи", адже дуже часто вона тішить нас креативними та технологічними ходами. У порівнянні зі своїми колегами по опозиції, ця політична сила дуже креативна, але ідея із формуванням "тіньового" уряду – багато разів провалена була іншими політичними силами. При чому це триває не роками, а десятиліттями", - висловив думку він.

Окрім того, за його словами, всі політичні сили свого часу пропонували таку ідею.

"Будь-яка більш-менш примітна політична сила у своїй практиці мала хоч одну спробу в формуванні свого "тіньового" уряду. Тема дуже обговорена, що я б на місці "Свободи" не повертався до цієї ідеї", - наголосив політолог.

Таким рішенням "Свобода" вирішила підкреслити свій статус.

"Це пов'язано із тим, що формування власного уряду мало би додати солідності партії. Знаємо, що опоненти часто намагаються звинуватити "Свободу" в непрофесіоналізмові. Намагання створити власний тіньовий уряд мало би надати певної солідності", - підкреслив Басараб.

"Це черговий раз гучно задекларована ідея, якій не суджено вилитися в щось практичне. Від цього мабуть не буде серйозного ефекту. Поступово ця ідея зачахне", - резюмував політолог Першої рейтингової системи.

Нагадаємо, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" формуватиме уряд національної альтернативи. Це рішення ухвалила Політрада Всеукраїнського об'єднання "Свобода" під час засідання у Києві 5 липня 2013 року. Організацію роботи та керівництво Урядом національної альтернативи доручено заступникові Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода" народному депутату України Олександрові Сичу. Програму дій буде "сформовано відповідно до "Програми захисту українців", на основі досвіду діяльности Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у місцевих радах, системної законодавчої роботи у Верховній Раді України, задля постійного контролю та моніторингу за діями антиукраїнського Кабміну Азарова-Табачніка".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" часто тішить креативністю, проте не у випадку з "тіньовим" урядом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути