четвер, 21 липня 2011 14:03

"Свободівці" не вважають своїх засуджених колег кримінальними авторитетами

"Свободівці" не вважають своїх засуджених колег кримінальними авторитетами

20 липня, Галицький районний суд міста Львова виніс вирок у справі "свободівців" братів Ковалівих. Їх визнали винними у скоєнні злочину.

Михайла Коваліва засудили до 1,3 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на один рік. Його брат Володимир за вироком суду отримав рік позбавлення волі з відтермінуванням покарання на один рік. Покарання "свободівці" відбуватимуть умовно.

Після оголошення судового рішення братів було звільнено.

"Результат суду є яскравим прикладом того, на кого працює наша судова система, - розповіла Gazeta.ua керівник фракції ВО "Свобода" у Львівській облраді Ірина Сех. - Ми не вважаємо Ковалівих винними. Вони ж не є кримінальними злочинцями. Ця справа політична. Адвокати просили на суді виправдати "свободівців", але суд вирішив інакше. Тепер ми будемо подавати апеляцію".

Братів Ковалівих судили за події 9 травня. Їх визнали винними в умисному заподіянні працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних пошкоджень під час виконання ними службових обов'язків.

Крім того, Михайла Коваліва визнано також винним у організації групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку.

"Але наші правоохоронці не роблять жодних кроків стосовно стрілянини 9 травня. Відомо, що тоді Святослав Сопільник стріляв і поранив "свободівця". Кримінальну справу порушено. Але не проти Сопільника, а за фактом хуліганських дій. "Свобода" зверталася в прокуратуру Львівської області, аби порушили справу проти нього. Але наразі немає жодної реакції".

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" не вважають своїх засуджених колег кримінальними авторитетами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути