середа, 20 липня 2011 18:14

Суд визнав винними "свободівців"-учасників львівських заворушень 9 травня

Суд визнав винними "свободівців"-учасників львівських заворушень 9 травня

Галицький районний суд міста Львова визнав свободівців-депутатів Самбірської районної ради Михайла та Володимира Ковалівих винними у скоєнні злочину і засудив Михайла Коваліва до 1,3 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік, а Володимира – до 1 року позбавлення волі з відтермінуванням покарання на 1 рік.

Як повідомила прес-служба ВО "Свобода", після оголошення вироку націоналістів звільнили у залі суду.

Разом з тим, як зазначив адвокат засуджених Руслан Валько, він подаватиме апеляцію на рішення суду, оскільки вважає братів невинними і просив суд їх виправдати. Адвокати мають право у 15-денний термін подати апеляцію.

Молодшого з братів – Михайла Коваліва – засудили за статтею 293 Кримінального кодексу України за "організацію групових дій, що призвели до грубого порушення громадського порядку або суттєвого порушення роботи транспорту, підприємства, установи чи організації, а також активну участь у таких діях", а також за статтею 345, ч.2 Кримінального кодексу України – "умисне заподіяння працівникам правоохоронних органів побоїв, легких тілесних ушкоджень під час виконання ними службових обов'язків". Володимира Коваліва визнали винним у скоєнні злочину за статтею 345, ч. 2.

Нагадаємо, 15 травня 2011 року міліція затримала і силоміць доправила до Львівського міського управління міліції двох депутатів Самбірської районної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" – братів Михайла та Володимира Ковалівих. Як пояснили затриманим, їх допитуватимуть як свідків у справі щодо подій у Львові 9 травня.

Зараз ви читаєте новину «Суд визнав винними "свободівців"-учасників львівських заворушень 9 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути