пʼятниця, 30 вересня 2011 12:46

"Свобода" розпустила виконком Львівської міської ради

"Свобода" розпустила виконком Львівської міської ради

У Львові вчора міська рада розпустила виконком. За відповідне рішення проголосували 59 депутатів, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Причиною стали тарифи на тепло у місті. Із 2006 року у Львові діяв двоставковий тариф. Львів'яни платили улітку і взимку за тепло, але за різними тарифами: за спожите тепло і за обслуговування мереж. Мешканці обурювалися, вони не розуміли, за що вони платять улітку.

"Два з половиною місяців тому міська рада ухвалила рішення звернутися до відповідної комісії Кабінету міністрів з проханням затвердити одноставковий тариф та зменшити ціну на газ, адже це можуть зробити тільки там, - зазначив Руслан Кошулинський, голова фракції "Свобода" у Львівській міській раді. - Пройшов час, жодної відповіді ми не отримали. І це не тільки цього питання стосується. За 9 місяців ми не отримали жодної відповіді на свої постанови. Отже, ідеться про політичний конфлікт. Влада ігнорує будь-які ініціативі "Свободи".

Нинішній тариф депутат назвав здирницьким і незаконним.

"ЖЕКи беруть гроші за тепло, якого не виробляють. Вони не мають навіть ліцензії на цю послугу. Якщо немає тепла, люди ідуть в ЖЕКи скаржитися. Там кажуть - ідіть в теплоенерго. Ідуть туди, там відповідають - ми з вами не укладали угоди, які претензії, ідіть в ЖЕК", - розповів Кошулинський.

Виконком лобіює інтереси не Львова, а ЖЕКів і влади, упевнений депутат.

"Меру міста Андрію Садовому невигідна така ситуація. Адже якщо буде одноставковий тариф, то збільшиться кількість субсидій. А це державні гроші. Тому йому доведеться їхати у Київ і просити у Кабінеті міністрів. А це незручно", - пояснив "свободівець".

Слід зазначити, до 13 жовтня міський голова Львова має подати пропозицію про кількісний і персональний склад нового виконавчого комітету.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" розпустила виконком Львівської міської ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути