Ексклюзиви
середа, 24 липня 2013 11:11

"Свобода" розробляє закон проти ґвалтівників-міліціонерів та корупціонерів-чиновників

"Свобода" розробляє закон проти ґвалтівників-міліціонерів та корупціонерів-чиновників
Олег Сиротюк. Фото: tvi.ua

В Україні конче необхідно запровадити закон про місцеві референдуми, оскільки саме його дія захистить громадян від ґвалтівників-міліціонерів та корупціонерів-чиновників.

Таку упевненість в ефірі телеканалу ТВі висловив народний депутат від фракції ВО "Свобода" Олег Сиротюк.

Політик, зокрема, заявив, що місцеві референдуми – це механізм захисту місцевої громади від свавілля чиновників та правоохоронців.

"У нас було справді застаріле законодавство. Закон 1991-го року "Про всеукраїнський референдум" треба однозначно оновлювати", - зазначив Сиротюк.

За його словами, зараз у Комітеті ВР з питань державного будівництва та  місцевого самоврядування створена робоча група, до роботи якої залучена громадськість, експерти, які працюють над законопроектом про місцевий референдум.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про референдум підлягає скасуванню, а не змінам - експерт

"Тобто це те, що зараз однозначно потребує місцева громада. Щоб жителі сіл, селищ та міст могли відкликати місцевих голів, депутатів", - пояснив нардеп.

Він також підкреслив, що "Свобода" виступає за те, щоб місцеві жителі відкликали суддів, розпорядників, керівників відділів внутрішніх справ – всіх тих, хто, на думку людей, не служить місцевій громаді.

"Треба поставити велику "жирну" крапку на законопроекті про всеукраїнський референдум і дати територіальним громадам якісний закон про місцеві референдуми з широкими повноваженнями, щоб кожний житель чи громада розуміли, що у них є механізм себе захистити від ґвалтівників-міліціонерів, корупціонерів-чиновників, депутатів, які роздають землі, вирубують лісові насадження. Це те чого зараз потребує Україна і кожен в цій країні", - підсумував Сиротюк.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" розробляє закон проти ґвалтівників-міліціонерів та корупціонерів-чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути