пʼятниця, 29 квітня 2011 22:18

"Свобода" попросила перевірити законність запорізького Леніна

"Свобода" попросила перевірити законність запорізького Леніна

Прокурора Запорiзької областi просять перевiрити законнiсть встановлення комунiстами пам'ятника Ленiну в селi Новослобiдка (Запорiзький район).

З відповідним проханням до обласного прокурора звернувся глава запорiзької облорганiзацiї всеукраїнського об'єднання "Свобода" Віталій Подлобніков. "У разi виявлення порушень чинного законодавства пiд час установлення пам'ятника В. Ульянову (Ленiну) в с. Новослобiдка Запорiзької областi просимо використовувати засоби прокурорського реагування для негайного демонтажу пам'ятника", - йдеться у зверненнi.

Представник "Свободи" також зазначив, що "свого часу незаконна установка пам'ятника Сталiну запорiзькими комунiстами викликала рiзке неприйняття свiтового спiвтовариства; це призвело до того, що українськi патрiоти пошкодили цей пам'ятник, а в новорiчну нiч його пiдiрвали невiдомi особи" .

"Такi подiї стали можливими в результатi потурання органiв мiсцевої влади та прокуратури Запорiзької областi мiсцевим комунiстам, якi незаконно встановили пам'ятник Йосипу Джугашвiлi (Сталiна). Органи влади i правопорядку не вжили вчасно заходiв для демонтажу цього пам'ятника", - зазначив Подлобнiков.

Нагадаємо, 22 квiтня у селi Новослобiдка мiсцевi жителi встановили пам'ятник Ленiну на честь 141 рiчницi з дня його народження

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" попросила перевірити законність запорізького Леніна ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути