вівторок, 04 січня 2011 16:51

Донеччани розфарбували пам'ятник Леніну, бо вони не совки (ФОТО)

У Шахтарську Донецької області група "патріотів України" пофарбувала пам'ятник Леніну в кольори національного прапора. Патріотичні художники вирішили залишитися невідомими.

"Мета акції - підштовхнути народ до відмови від застарілої, муміфікованої ідеології і мертвих ідолів минулого. Час зрозуміти, що повернення назад не може бути. Ми давно живемо в іншій країні. Ми українці, а не совки! А в Україна повинні стояти українські пам'ятники, а не чужі нам капища ворогів українського народу ... Існує думка, що Донбас - це край боягузливих, ледачих і заляканих владою людей, не здатних ні на який-небудь конструктив. Ми збираємося розвіяти цей стереотип. Ми хочемо довести, що і на Сході є ініціативні, рішучі і патріотичні люди, які люблять Україну, а не смердючий, пліснявий труп з московського мавзолею", - написав у своєму блозі один з учасників акції.

Учасники акції пообіцяли, що подібні реставрації скульптур радянського режиму вони будуть проводити і надалі до настання Дня Незалежності України. Правда, хто вони, ці сміливі художники, так і залишилося загадкою.

Залишається загадкою і те, хто в новорічну ніч підірвав пам'ятник Сталіну в Запоріжжі. 1 січня, за підозрою у вибуху були затримані двоє свободівців. Пізніше представники цієї партії заявили, що не причетні до вибуху пам'ятника, оскільки не готові йти "на крайні заходи".

Свободівців відпустили. Тепер вони вимагають покарати міліцію за безпрецедентне затримання, а також стверджують, що Сталіна підірвали комуністи.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Донеччани розфарбували пам'ятник Леніну, бо вони не совки (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути