вівторок, 26 лютого 2013 18:58

"Свобода", попри заборону суду, кличе захищати Гостинний двір від "Чорного стоматолога"

"Свобода", попри заборону суду, кличе захищати Гостинний двір від "Чорного стоматолога"
Ігор Мірошниченко. Фото: tvi.ua

"Свобода" організує акцію на підтримку Гостинного двору на Подолі 2 березня. Чим більше людей на неї прийде, тим ймовірніше, що пам'ятку вдасться зберегти. Про це Gazeta.ua сказав нардеп від "Свободи" Ігор Мірошниченко, коментуючи  рішення суду про заборону проведення акцій на території Гостинного двору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зараз можна будь-якого нардепа притягнути до кримінальної відповідальності - Сас

"Міліція незаконно утримує Гостинний двір, не пускаючи туди ні народних депутатів, ні громадських діячів, нікого, захищаючи  незаконне будівництво, знищення, реконструкцію  Гостинного двору фірмою, яка  по-перше, має призупинену ліцензію "Архбудконтролю", по-друге - про ти неї порушено декілька кримінальних справ, по-третє, за фактом незаконного виведення Гостинного двору із переліку пам'яток архітектури є декілька депутатських позовів, запитів і звернень, в тому числі і моїх. Також є кілька судових позовів, проваджень щодо незаконності цього. Є найголовніше — рішення про віднесення Гостинного двору та усієї Контроктової площі до пам'яток містобудування. Це означає: попередній договір оренди, який надала Київрада, для того, щоб ця фірма проводила реконструцію, є недійсним. Але міліція, не зважаючи на це і жорсткий спротив громадськості Києва, покриває діяльність бандитів. Тому, що на цій території перебувають бандити, які називаються охоронною фірмою, яка била людей, в тому числі і народних депутатів і проти них не було застосовано жодних заходів".

Мірошниченко наголосив, що відповідальність за все, що відбувається на території Гостинного двору, несе особисто міністр Захарченко, адже "він тримає там міліцію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича з Майдана питали про Гостинний двір та Захарченка

"І зрозуміло, що тепер цілком і повністю можна покласти усю відповідальність за те, що такі рішення приймають суди особисто на Януковича. Усі рішення приймаються виключно із його благословіння. Зрозуміло, що на цьому об'єкті  замішані дуже серйозні інтереси серйозних людей. Тому я не здивуюся, що кінцевим забудовником, який зацікавлений у цьому всьому, буде фірма "Чорний стоматолог", - сказав він.

Нардеп розповів, що 2 березня "Свобода" організовує акцію підтримки Гостинного двору.

"Всі небайдужі кияни повинні прийти на акцію, яку ми будемо проводити на Подолі. Однозначно ми будемо висловлювати свою позицію. І що більше киян вийде на вулицю, щоб захистити Гостинний двір, то більш ймовірними будуть шанси його зберегти. А ті, хто покриває злочини, мають зрозуміти, що дуже скоро вони сядуть разом із замовниками",- наголосив нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода", попри заборону суду, кличе захищати Гостинний двір від "Чорного стоматолога"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

143

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути