понеділок, 25 лютого 2013 22:23

Зараз можна будь-якого нардепа притягнути до кримінальної відповідальності - Сас

Зараз можна будь-якого нардепа притягнути до кримінальної відповідальності - Сас
Фото: www.radiosvoboda.org

Народні депутати мають поставити питання щодо врегулювання у законодавстві питання можливості притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Сергій Сас.

На його думку, одним із найважливіших питань наразі для парламентарів є те, що їх будь-кого можуть притягнути до відповідальності, якщо тільки щось не те зробить. І нардепи, особливо опозиціонери, мають дуже серйозно поставитися до цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний депутат? А нам по..." - "беркутівці" ногами в обличчя били недоторканних біля Гостинного двору

"Сьогодні у зв'язку з прийняттям КПК не визначеною залишається процедура притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата. Частково це врегульовано, але регламент не відповідає новій редакції Кримінально-процесуального кодексу", - пояснив він.

Нардеп додав: "Тому виникає правовий вакуум — відсутність правового регулювання деяких моментів. Користуючись цією обставиною, зараз можна кого хочеш притягнути до кримінальної відповідальності. Наприклад, народного депутата, який боровся з правоохоронців, можна притягнути за "хуліганство" чи за інші якісь "злочини". Це все вирішується автоматично і може використовуватися як боротьба за опонентами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я — політичний полонений, і мені немає за що просити помилування"

Сас зауважив, що це питання є надзвичайно важливим, але досі воно так і не вирішено.

"Це стосується не тільки представників опозиції, а й більшості. Це стосується і позафракційних депутатів. Тих, хто, наприклад, у Партії регіонів не зовсім стає в стійло і не виконує накази", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Правоохоронці сьогодні діють як бандити і ні за що не відповідають" - Головатий про Гостинний двір

"Правильно було вирішувати питання не тільки в контексті відкриття сесії і внесення змін до регламенту, а й в контексті забезпечення функцій народного депутат, створення умов для їхнього виконання. Я хочу в цьому випадку поставити питання у площині риторичній: як може депутат захищати громадян України, дотримання їхніх прав, коли він сам не може захистити себе особисто?", - підсумував парламентар.

Зараз ви читаєте новину «Зараз можна будь-якого нардепа притягнути до кримінальної відповідальності - Сас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути