пʼятниця, 06 травня 2011 13:36

"Свобода" наказала силовикам закрутити Кернесу гайки

"Свобода" наказала силовикам закрутити Кернесу гайки

Харківська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" вимагає від міністра внутрішніх справ, голови Служби безпеки України та генерального прокурора негайно притягнути Харківського міського голову Геннадія Кернеса до відповідальності за незаконне залучення російських військовослужбовців для участі в масових заходах 9 травня.

Як повідомила прес-служба ВО "Свобода", відповідне звернення сьогодні було спрямовано керівникам відомств та їхнім обласним управлінням у Харкові.

Націоналісти нагадали, що згідно з частиною другою ст. 92 Конституції України, виключно законами України встановлюються порядок направлення підрозділів Збройних Сил України до інших держав, а також порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

"Звертаємо увагу на те, що будь-яке перебування підрозділів збройних сил іноземних держав потребує ухвалення відповідного закону України. Натомість, у Харкові масові заходи, заплановані на 9 травня 2011 р., затверджено лише розпорядженням № 1831 Харківського міського голови Кернеса Г.А. від 27 квітня цього року", - зазначили "свободівці".

ВО "Свобода" вимагає від генерального прокурора України, голови СБУ та міністра внутрішніх справ у межах компетенції невідкладно вжити заходів для припинення неконституційного допуску на територію України представників іноземних збройних сил, а також притягнути винних осіб до передбаченої законом відповідальності.

Як стало відомо зі ЗМІ з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Російської Федерації, для участі в масових заходах 9 травня міський голова Харкова запросив на територію України іноземних військовослужбовців без ухвалення відповідного закону.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" наказала силовикам закрутити Кернесу гайки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

77

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути