вівторок, 04 квітня 2017 14:49

"Свобода" на всіх рівнях готує вимогу до президента

"Свобода" на всіх рівнях готує вимогу до президента
Питання про призупинення абонплати за газ не поспішають розглядати - Тягнибок. Фото: rbc.ua

Об'єднання "Свобода" готує звернення до президента Петра Порошенка з вимогою скасувати абонплату за газ.

Про це у своєму Facebook написав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"ВО "Свобода" наполягає на тому, щоби здирницьку абонплату за підключення до системи газопостачання скасували негайно! Найближчими днями з нашої ініціативи місцеві ради по всій Україні розглянуть це питання і звернуться до президента та уряду з відповідною вимогою", - повідомив Тягнибок.

"Серед ночі президент зробив заяву: треба скасувати абонплату за газ. І вже з самого ранку у Верховній Раді депутати від БПП перебувають у праведному гніві, підтримуючи гаранта. Але хвилиночку, шановні, а хіба не ви ініціатори цього здирницького незаконного оброку", - зазначив Тягнибок.

Він нагадав, що 24-річного керівника НКРЕКП Дмитра Вовка призначили на посаду без відповідного досвіду. До того він був національним менеджером у московському Roshen. Раніше - помічником віце-президента в інвестиційній компанії Гонтаревої.

"Ще невідомо, чи скасують абонплату на газ насправді. Бо ж не факт, що не придумають якісь нові субсидії, аби все одно дерти додаткові гроші з кишень громадян на користь власників облгазів. Сьогодні зранку НКРЕКП заявила, що "запровадження принципу потужності міститься в меморандумі про співпрацю з Міжнародним валютним фондом". Дату розгляду питання про призупинення дії абонентської плати за розподіл газу НКРЕКП запланувала на наступний тиждень – 10 квітня. Тобто не поспішають скасовувати", - написав Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корчак і Вовка викликали "на килим"

Із 1 квітня почала діяти абонплата за газ. Нова система замість п'яти складників ціни передбачає два - вартість газу й відшкодування витрат на його доставку та розподіл серед споживачів.

У Національній комісії з регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг пообіцяли призупинити дію рішення про введення абонплати за газ.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" на всіх рівнях готує вимогу до президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути