вівторок, 07 травня 2013 06:07

"Свобода" 9 травня в Тернополі очікує провокацій за участю червоних прапорів

"Свобода" 9 травня в Тернополі очікує провокацій за участю червоних прапорів
Фото: 0352.com.ua

У Тернополі ВО "Свобода" просить міліцію вжити заходів і не допустити порушення рішення міськради від 8 квітня 2011 року про заборону публічного використання символіки радянського і нацистського режимів. Про це УНН повідомили в прес-службі Тернопільської міської організації ВО "Свобода".

Задля недопущення можливих провокацій 9 травня 2013 року в Тернополі керівник міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Роман Навроцький скерував звернення до обласної прокуратури та управління МВС в області, в якому закликав правоохоронні органи вжити необхідних заходів, аби не допустити порушення рішення Тернопільської міської ради від 8 квітня 2011 року про заборону публічного використання символіки совєцького та нацистського режимів.

"Стало відомо, що 9 травня 2013 року окремі громадські об'єднання планують масштабні провокаційні заходи, спрямовані на загострення громадського протистояння, що може призвести до порушень законності у Тернополі та області. У дні пам'яті загиблих у Другій світовій війні такі дії можуть загрожувати громадському порядку", – заявив депутат Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

Він нагадав, що в минулі роки 9 травня в Тернополі вже були провокації за участю червоних прапорів.

"Вважаю, що нащадки тих людей, які віддали життя, аби Україна стала незалежною, ніколи не будуть спокійно реагувати на совєцьку й нацистську символіку. Абсолютно неприпустимо, щоб до меморіалу нашим дідам і прадідам, полеглим у війні проти окупантів з червоними прапорами, несли ті ж ворожі червоні прапори", - заявив "свободівець".

Нагадаємо, у Львівській та Івано-Франківській областях місцеві ради також заборонили використовувати 9 травня символіку неіснуючих держав і оголосили це день - днем скорботи.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" 9 травня в Тернополі очікує провокацій за участю червоних прапорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

109

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути