четвер, 17 січня 2013 23:59

Світовий конгрес українців просить ЄС прискорити євроінтеграцію України

Світовий конгрес українців просить ЄС прискорити євроінтеграцію України
Чолій ФОТО: newsmarket.com.ua

У четвер, 17 січня, президент Світового конгресу українців Євген Чолій направив лист керівникам Європейського Союзу із закликом прискорити євроінтеграцію України. Про це повідомляє прес-служба організації.

"Підписанням Угоди про асоціацію між ЄС і Україною Євросоюз би зробив важливий крок у цьому напрямку і в подальшій модернізації і європеїзації України, що є шостою за чисельністю населення і найбільшою по території країною в Європі. Це було б дуже правильне рішення з величезними майбутніми вигодами для ЄС і України", - говориться в листі СКУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влітку Україну через референдум затягнуть у Євразійський союз?

На думку голови Конгресу, "рішення про підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною слід приймати, виходячи не з оцінки дій нинішніх владних структур України, а швидше з довгострокових інтересів Європи, України та регіональної безпеки, стабільності і добробуту". "Підписавши Угоду... ЄС ще раз визнає дійсно європейський характер населення України. Такий жест довіри і віри в український народ дасть потужний стимул до демократії та соціальному прогресу в Україні", - йдеться у зверненні до керівництва ЄС.

Чолій відзначає, що в даний час Україна знаходиться на переломному етапі розвитку. "Постійний тиск російських владних структур, непевність щодо Угоди про асоціацію між ЄС і Україною, проросійська позиція дуже впливових представників владних структур України і її складна економічна ситуація - все це є серйозними факторами, які штовхають Україну до Митного союзу, в якому домінує Росія", - підкреслюється в листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олійник: Європа - це наш дім, а Росія - потужний сусід

ВКУ закликає керівництво ЄС "просунути вперед його існуючі плани", з тим щоб прискорити підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною вже навіть 25 лютого 2013 під час саміту ЄС-Україна в Брюсселі.

У зверненні глави СКУ сказано, що ЄС може відповідати на недотримання українською владою фундаментальних принципів демократії і прав людини (включаючи переслідування Юлії Тимошенко і Юрія Луценка іншими, "набагато більш ефективними" заходам начебто Закону Магнітського, що передбачає відмову у видачі віз і заморожування активів чиновників.

Зараз ви читаєте новину «Світовий конгрес українців просить ЄС прискорити євроінтеграцію України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути