четвер, 29 листопада 2012 16:43

Світ показав своє ставлення до України, коли перестав у неї інвестувати - нардеп

Світ показав своє ставлення до України, коли перестав у неї інвестувати - нардеп
Сергій Соболєв. Фото: batkivschina.com

Діяльність уряду вже призвела до того, що в Україну ніхто не хоче інвестувати.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Соболєв, коментуючи ситуацію щодо підписання угоди з  LNG-терміналу на 1,1 мільярди доларів.

Відповідаючи на запитання, як такі історії характеризують Україну у світі, він наголосив:

"Характеристика вже надана світовими інвесторами. Адже світові інвестиції в Україну впали в рази з моменту приходу цієї шахрайської команди, яка краде не мільйонами, а вже мільярдами доларів. Саме тому світова спільнота вже дала свою відповідь — ніхто не хоче вкладати гроші в нашу країну. Єдине, через що вони (влада) їх пропускають — через кіпрські офшори, заводячи свої вкрадені гроші у бюджет як нібито інвестиції".

Нардеп додав: "Це є свідченням того, як далі Україна матиме підтримку і світових фінансових структур. Ось чому у нас немає жодних програм співпраці з МВФ, світовим банком, Європейським банком реконструкції і розвитку. На мій погляд, якщо ця команда не опиниться там, де вона має опинитися — у в'язниці, то країна буде банкрутом уже за лічені місяці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада примудрилися підписати угоду на $1 мільярд з невідомим іспанцем

Говорячи про ситуацію щодо підписання контракту щодо будівництва LNG-терміналу, Соболєв підкреслив, що за таку "оборудку" на вище керівництво країни необхідно негайно завести кримінальні справи.

"Я переконаний, що за цим стоять приватні інтереси чергових українських олігархів, так само як їхні інтереси стояли за оборудком "Венко Прикерченске". Я переконаний, що прикривалися світовим ім'ям кампанії, щоби ці особи мали можливості фактично скористатися з державних коштів, які туди вкладалися, аби вони надалі стали приватними коштами цих осіб", - наголосив нардеп.

Він додав: "Ті, хто свого часу розірвав попередню угоду (Юлія Тимошенко у 2008 році — ред.), зараз знаходяться у в'язниці. Тепер, я сподіваюся, мають понести відповідальність не ті, хто рятував державний бюджет у свій час, а всі ці фігуранти справи — Янукович, Азаров, Бойко і Каськів. А якщо за цим стоять ще й українські олігархи, то негайно треба витягати весь перелік кампаній, хто з цього міг мати зиск. Я переконаний, що без родини Януковича і наближених до нього олігархів тут не обійшлося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: LNG-проект влади схожий на вокзальну аферу: урядовців пора звільняти

Нагадаємо, що іспанська компанія Gas Natural Fenosa, про участь якої в будівництві LNG-терміналу в Україні повідомили 26 листопада в Києві, 27 листопада спростувала такі наміри і заявила, що не знає людини, яка підписувала з Україною контракт. Проект покликаний диверсифікувати постачання газу і зменшити залежність України від російського палива.

Зараз ви читаєте новину «Світ показав своє ставлення до України, коли перестав у неї інвестувати - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути