середа, 28 листопада 2012 17:17

Соболєв порадив Пшонці на останок зробити добру справу і посадити Януковича, Азарова та інших

Соболєв порадив Пшонці на останок зробити добру справу і посадити Януковича, Азарова та інших
Сергій Соболєв хоче, аби за "оборудку" з LNG-терміналом треба покарати всіх причетних. Фото: lb.ua

Генпрокуратура має розібратися із фінансовими оборудками чинної влади.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Сергій Соболєв, коментуючи ситуацію щодо підписання угоди з  LNG-терміналом на 1,1 мільярди доларів.

"Коли злочинців і злодіїв не карають у перший раз — вони ідуть на злочин удруге. Я маю на увазі рішення про так зване "Венко Прикерченске" (Vanco Prykerchenska), коли чотири студентки з Києва пробували забрати під тих, хто за ними стояв, шельф Чорного моря (2008 рік). Тоді особисто Тимошенко і її уряд добилися розірвання цієї шахрайської угоди. Правда Генпрокуратура, яка є кишеньковою прокуратурою Партії регіонів, ніяк на це не відреагувала", - наголосив парламентар.

Соболєв додав: "Саме тому ці самі особи вирішили провести ще більшу оборудку, де в чергове задіяли ім'я світового бренду, який жодного відношення до цієї угоди не має, як це з'ясувалося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада примудрилися підписати угоду на $1 мільярд з невідомим іспанцем

Він переконаний, що Генпрокуратура має все ж розібратися із цією ситуацією і притягнути до відповідальності всіх винних.

"На мій погляд — факти очевидні. Тому треба негайно відкривати кримінальну справу по факту підписання цієї угоди вищими посадовими особами. Я переконаний, що ця угода була санкціонована особисто президентом Януковичем та прем'єром Азаровим", - наголосив він.

Нардеп додав: "По-друге, треба негайно перевірити, які повноваження на підписання цієї угоди має пан Каськів (голова Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів — ред.), який він взагалі отримав диплом про вищу освіту, чи є в нього такий диплом. Бо людина з вищою освітою, яка реально отримала диплом, ніколи б не пішла на таку оборудку. І це має бути другим предметом розслідування ГПУ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через LNG-термінал Україна отримуватиме 5 мільярдів кубів газу - експерт

Соболєв переконаний, що це питання має вирішитися одразу після формування нової Верховної Ради.

"І по-третє, треба у новому парламенті негайно першим буквально питанням, після завершення процедурних моментів, витягнути у Верховну Раду всіх фігурантів підписання цієї угоди, щоби вони всі були присутні у сесійній залі — Янукович, Азаров, міністр Бойко і цей пан Каськів, і чітко одразу встановити факт злочину. І далі генпрокурор повинен зробити на завершення своєї каденції хоча б одну добру справу для країни, посадивши всіх цих осіб за оборудки, які вони проводили останні роки", - підкреслив він.

Нагадаємо, іспанська компанія Gas Natural Fenosa заявляє, що не знає  людину, яка від їхнього імені підписала угоду з Україною щодо управління консорціумом з будівництва LNG-терміналу на 1,1 мільярди доларів.

Зараз ви читаєте новину «Соболєв порадив Пшонці на останок зробити добру справу і посадити Януковича, Азарова та інших». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути