понеділок, 22 березня 2021 11:30

Свастика на ОП - провокація, її домалювали після акції за Стерненка - громадське спостереження
3

 Скріншот з трансляції "Радіо Свобода" о 20.30
Скріншот з відео моніторів "Озон" о 21:00
Фото з твіттеру журналіста о 21.57

Епізод зі свастикою на суботній акції під Офісом президента - спланована провокація, щоб надати подіям конкретного забарвлення, повідомила у Facebook координаторка волонтерської ініціативи "Євромайдан SOS" Олександра Матвійчук.

Про це свідчать дані громадської ініціативи "Ozon/Озон - громадське спостереження", яка здійснює моніторинг мирних зібрань і судових процесів.

"За повідомленнями в Telegram, на будівлі Офіса президента було намальовано нацистську символіку, яка підпадає під заборону використання символів тоталітарних режимів.

Разом з тим, на момент офіційного проведення акції цієї символіки на будівлі Офіса президента зафіксовано не було.

Організатори оголосили завершення акції о 20:49. О 21:00 монітори відзняли фрагмент стіни. На відео видно, що ця символіка на будівлі відсутня.

Отже, малюнок свастики з'явився на стіні орієнтовно між 21:00 та 22:00. О 21:57 з'явилося фото у Twitter на сторінці журналіста Стаса Юрченка із фрагментом стіни, на якій уже був нанесений цей символ", - йдеться у звіті громадських спостерігачів.

Волонтер опублікувала скріншот із трансляції "Радіо Свобода" о 20:30, скріншот із відео моніторів "Озон" о 21:00 і фото із Twitter журналіста о 21:57.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Температура не виникає сама собою. Це реакція на хворобу" - соцмережі про події під ОП

20 березня громадськість прийшла на акцію "Не чуєш? Побачиш" у підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка. Вимагали відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Зараз ви читаєте новину «Свастика на ОП - провокація, її домалювали після акції за Стерненка - громадське спостереження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути