четвер, 09 травня 2019 13:08

Супрун розгромила "рускій мір"

Супрун розгромила "рускій мір"
9 травня Уляна Супрун нагадала про цинізм кремлівської пропаганди і радянські табори.

9 травня і решту днів потрібно казати ні "рускому міру", який пропагує Кремль. Про це у Facebook написала в. о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Зробити символом перемоги Совєцького Союзу стрічку, яка використовувалась у відзнаках в білогвардійському русі та в російських підрозділах Вермахту під час Другої світової війни. Виводити людей на марші з портретами людей, про яких вони часто не знають, у компанії ніколи не старіючих "штатних" ветеранів, які воювали ще бувши дітьми або навіть не народившись. Тому що рускій мір — це про цинічні крадіжки і брехню.

Нагадувати всьому світу, що найбільші втрати у Другій світовій поніс саме Совєцький Союз, і не нагадувати, що він же ж розпочинав цю війну як союзник Третього Рейху. Тому що рускій мір — це про стирання пам'яті та створення альтернативної історії.

Приписувати перемогу російському народу і підтримувати у всьому світі міф про те, що нацизм перемогли росіяни, забуваючи про решту народів, які воювали. Тому що рускій мір — це про шовінізм і зверхність.

Змушувати пишатись найбільш цинічними полководцями, які безграмотно і по-садистськи вперто гнали своїх підопічних на смерть, тримаючи в руках портрети тих, хто цілком можливо загинув через їхню халатність. Не тримаючи портрети тих, хто похований у братських могилах без імені та без історії. Тому що рускій мір — це про безіменних та вбитих "на навчаннях" солдатів.

Пишатись найбільш цинічними полководцями, які безграмотно і по-садистськи вперто гнали своїх підопічних на смерть

Розповідати про жахливу долю полонених в нацистських таборах і не згадувати долю тих, хто вижили і потрапили до совєцьких таборів уже як зрадники. Тому що рускій мір — це про постійний пошук зрадників та параною.

Рускій мір — це простір, де людей переконують, що межі компромісу зі злом немає. Що нападати заради миру — це нормально, вводити цензуру заради свободи слова це — нормально, переслідувати людей через їхні погляди та цінності — це нормально і корисно для суспільства. Рускій мір — це спадкоємна влада підлих і жорстоких, а не чесних і професійних.

В окопах і військових частинах, аудиторіях і класах, кабінетах та операційних, на вулицях і у власних домівках, у коридорах і в парках, у клубах і в церквах, на телепрограмах і в розмовах з друзями в кафе, у пабах та на стадіонах — кожен і усі ми тут можемо і мусимо сьогодні і кожного дня казати рускаму міру дуже прості слова: не сьогодні.

Пам'ятаємо. Перемагаємо", - написала Уляна Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Своих от чужих отличаем": Інтер готує "победный" концерт

В Україні триває дискусія щодо вихідного дня 9 травня. Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович вважає, що в Україні вихідним днем має бути 8 травня. Це означатиме, що українці готові відзначати завершення Другої світової війни разом із Європою.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розгромила "рускій мір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути