пʼятниця, 24 січня 2014 16:05

Сухий хоче уникнути відповідальності за голосування про надзвичайний стан - Березовець

Сухий хоче уникнути відповідальності за голосування про надзвичайний стан - Березовець
Тарас Березовець Фото: "Радіо Свобода"

Політолог Тарас Березовець пов'язує вихід Ярослава Сухого з фракції Партії регіонів з тим, що на позачерговій сесії парламенту "регіонали" збираються голосувати за ведення надзвичайного стану в країні.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua

"Це рішення не означає незгоду з тим насиллям, яке відбувалось на вулицях Києва. Думаю, рішення пов'язане з проведенням позачергової сесії на якій будуть розглядати різні питання. Серед яких, можливо, опиниться питання про введення надзвичайного стану. Очевидно, Сухий хоче зняти з себе політичну відповідальність. Тобто уникнути відповідальності за голосування про ведення надзвичайного стану", - розповів експерт.

Березовець вважає, що масового виходу "регіоналів" не відбудеться.

"Не треба сподіватись, що будуть масові виходи. Депутати Партії регіонів спаяні корпоративною етикою і страхом", - розповів він.

Попри заяви "регіоналів" Березовець вважає ведення надзвичайного стану абсолютно реальним сценарієм подальших подій.

"Їм треба розбиратись з протестами не тільки у Києві, але і в регіонах. Сил лише "Беркуту" на всіх не вистачить. Захоплення обласних адміністрацій - це фактичне обезголовлення всієї вертикалі області. Це небезпечно тим, що фактично відбувається створення виконавчих органів. Народної ради про яку говорила опозиція", - додав він.

На уточнююче запитання: чи варто опозиції йти на позачергову сесію Березовець відповів: "Опозиція може піти на позачергову сесію, але повинні усвідомлювати можливі варіанти розвитку подій. Перший варіант: "Беркут" їх просто туди не пропускає. Далі до парламенту заходить Партія регіонів і голосує. Другий варіант: опозиція приходить і тим самим легітимізує ведення надзвичайного стану. Партія регіонів знову голосує руками у їхній присутності. Це буде жахливий удар по опозиції. Бо прийшли, але не змогли цьому протидіяти. Сигнал, що опозиція ще раз все здала і знову все провалила. Третій варіант: опозиція приходить через кордони "Беркуту" і їх всіх без розбору пакують в автозаки. Таким чином майдан буде політично обезголовлений і почнеться паніка".

Зараз ви читаєте новину «Сухий хоче уникнути відповідальності за голосування про надзвичайний стан - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути