пʼятниця, 24 січня 2014 15:57

Офісні працівники підтримали Євромайдан

В обідню перерву, з 13.00 до 14.00 близько трьохсот програмістів, економістів та банкірів влаштували "офісну ходу" проти режиму діючої влади. У такий спосіб вони підтримали активіствів Євромайдану. Мітингувальники тримають плакати "Не бійся", "Я йду за тих, хто зараз вдома", "Я відповідаю за те, що буде завтра".

Хода розпочалась біля бізнес-центру Horizon Park, що на вул. Амосова, 12. Там знаходиться турагенція "Поїхали з нами", агенство хімчисток, аптека, офіс нотаріуса, салон краси "Геліос", ремонт взуття, а також банк "Платинум".

"Ми вийшли, щоб кияни знали, що ми не самотні. На жаль, ми не можемо ходити на Майдан через роботу. Але ми підтримуємо людей, що там стоять. І сьогодні ми свою обідню перерву вирішили провести з користю — висловити свою громадянську позицію. Не потрібно мовчати, а триматися разом. Вчора мого знайомого, громадянина США, який працює менеджером в одній фірмі на Музейному провулку, 4, затримали міліціонери. Звинувачували, що він повстанець, естреміст. А він просто йшов звідти до метро "Хрещатик". Вимагали заплатити штраф за новим законом - 4 тисячі гривень. Він заплатив, аби тільки не чіпали. Йому погрожували, що вивезуть так, що не знайдуть. Не хочу жити в такій країні", - каже менеджер Юлія.

Колоною люди рушили по вул. Нововокзальній, 2, далі вул. Грінченка повз офісний центр "Протасов" до нижнього "Horizon Park" на вул.Грінченка. Зупинялись біля кожного офісу і скандували "Київ, вставай!", "Слава Україні". Звідти виходили в середньому по десятку людей, і приєднувались до протесту. На підтримку мітингувальникам сигналили проїжджі автомобілі та поїзди.

"Ми не згодні із владою, яка застосовує силу. Вбиває і калічить людей, які відстоюють своє майбутнє, які не згодні з її режимом. Ми не згодні з тим, що викрадають людей, вивозять в ліси. Ми не боїмося. Закликаємо інших людей. Деякі кияни просто їдуть на роботу і з роботи в своїх клопотах, і часто не помічають, що відбувається навколо. До чого котиться наша країна. Наша мета — закликати таких людей не бути байдужими. Підтримуйте Майдан. Не можете вдень — приходьте вночі. Допомагайте на кухні готувати бутерброди, розносьте чай. Підвезіть ліки. Перевезіть своєю машиною пораненого. Або допоможіть фінансово", - закликав Сергій Іллюхін.

Біля офісного центру Протасов був припаркований "БМВ" з наліпкою в середині салону "Не їдь за мною. Я п'ятий".

"Я не можу ходити на Майдан бо виховую маленьку доньку. Щодня ходжу на роботу. Я проти свавілля, коли "Беркут" б'є своїх громадян. Я за демократичність, за свободу думки. Якщо ви не згодні, виходьте і висловіть свою позиції", - Світлана, головний економіст банку.

Напередодні, 23 січня у бізнес-центрі Horizon Park відбувся попереджувальний страйк, який зібрав близько 250 працівників.

Зараз ви читаєте новину «Офісні працівники підтримали Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути