понеділок, 09 квітня 2012 18:48

Судове засідання у справі Іващенка відбувалося з порушеннями прав людини - Карпачова

Судове засідання у справі Іващенка відбувалося з порушеннями прав людини - Карпачова
Ніна Карпачова. Фото: obozrevatel.com

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова вважає, що судове засідання у справі колишнього тимчасового виконувача обов'язків міністра оборони України Валерія Іващенка в понеділок у конвойній кімнаті Печерського райсуду відбувалося з грубими порушеннями прав людини.

"Я вперше бачу, щоб в Україні судове засідання відбувалося в конвойній кімнаті. Безумовно, це є грубим порушенням прав людини. Двоє підсудних перебували в цій конвойній кімнаті: один перебував у лежачому стані, це Валерій Іващенко, а другий – Сергій Міхєєв – перебував у так званій "склянці". Вони були в такому стані в конвойній кімнаті п'ять годин, без доступу до санвузла, без ковтка води. І в такому стані перебували всі – судді, прокурори, адвокати", – сказала омбудсмен журналістам після завершення судового засідання в понеділок.

Крім того, Карпачова заявила, що сумнівається, що колегія суддів Печерського районного суду Києва у змозі за дві доби написати об'єктивний вирок Іващенку.

"По такій складній справі, коли люди майже півтора року перебувають в умовах ув'язнення, за два дні написати вирок. Взагалі виникає питання: чи це можливо зробити, чи ні. Принаймні, в мене як у правозахисника виникає таке питання: чи може бути обґрунтованим вирок написаний", – сказала Карпачова.

Сьогодні стало відомо, що вирок у справі Іващенка суд має виголосити 12 квітня, в четвер.

Нагадаємо, головним управлінням військових прокуратур Генеральної прокуратури України 20 серпня 2010 року було порушено кримінальну справу за звинуваченням Іващенка у зловживанні службовим становищем.

Зараз ви читаєте новину «Судове засідання у справі Іващенка відбувалося з порушеннями прав людини - Карпачова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути