неділя, 03 січня 2021 19:48

Судова реформа, реставрація замків і музеїв: обіцянки Зеленського на 2021 рік

Судова реформа, реставрація замків і музеїв: обіцянки Зеленського на 2021 рік
Доріг побудують у 1,5 рази більше, ніж у 2020-у, казав Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський зробив низку обіцянок на 2021 рік.

Реформи

Зеленський обіцяв розпочати судову реформу, нагадує портал "Слово і діло"

"Ми запустили Вищий антикорупційний суд, і вже є вироки – він працює більше року. Я вважаю, що це важливо, тому що хворе місце в Україні – це суди, зараз ми "воюємо" з деякими суддями Конституційного суду, які хочуть зруйнувати антикорупційну структуру. У них нічого не вийде. Ми все це переформатуємо. І наступний великий крок – глобальна судова реформа в Україні, яку ми почнемо втілювати з наступного року, так як вже підготовлено багато законів, підготовлені етапи впровадження цих реформ", – казав президент в інтерв'ю The New York Times торік.

1 липня має запрацювати ринок сільськогосподарської землі. Зеленський говорив, що запуск можуть відтермінувати, якщо не буде забезпечено підготовку до нього: "Якщо не будуть готові нормальні кадастри тощо, ну, значить, продовжимо цей термін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша помилка Зеленського

Соціальні обіцянки

Протягом 2021 року Зеленський пообіцяв збільшити мінімальну зарплату до 6,5 тис. грн. Спочатку це хотіли зробити з 1 липня, але потім перенесли таке підвищення до 1 грудня.

Також Зеленський обіцяв цього року розробити програму підтримки пенсіонерів, яким виповнилося 75 років. З 1 липня пенсіонерам у віці від 75 до 80 років будуть додатково виплачувати по 400 грн, передбачено у бюджеті.

На час опалювального сезону 2020/2021 президент обіцяв майже наполовину знизити тарифи на опалення.

Програма "Велике будівництво"

На цей рік Зеленський обіцяв розпочати реставрацію 100 туристичних магнітів - замків, музеїв, історичних, культурних місць.

Також обіцяв будівництво аеропортів. "Побудуємо, я впевнений, за два-три роки всі аеропорти, які потрібні в Україні", - говорив у вересні президент.

Зеленський заявляв, що цього року доріг побудують у півтора рази більше, ніж у 2020-у.

Обіцяв забезпечити 210 приймальних відділень медичним обладнанням, 450 нових машин швидкої допомоги.

24 грудня Національне антикорупційне бюро опублікувало відео, на якому підозрюваний у захопленні державної влади голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк без верхнього одягу йде по засніженому тротуару, а детектив зачитує йому вимогу прийти на засідання суду. Вовк викинув повістку з автівки.

Зараз ви читаєте новину «Судова реформа, реставрація замків і музеїв: обіцянки Зеленського на 2021 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути