Ексклюзиви
неділя, 13 червня 2010 10:42

Судова реформа приведе до авторитаризму - Кендзьор

Судова реформа приведе до авторитаризму - Кендзьор

Ефективного засобу протистояти судовій реформі Януковича, або зірвати її, у опозиції немає. Так вважає нардеп від НУ-НС Ярослав Кендзьор. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Щоб ця реформа дійсно виглядала реформою, ми нічого не можемо зробити для цього. У нас немає повноважень" - наголосив він.

"Те, що Вища Рада юстиції наділяється небаченими функціями щодо призначення і звільнення судів, і те, на скільки лояльним став сьогодні до влади Конституційний Суд, показує, що все підпорядковується президенту. Це нонсенс. Такого немає ніде в світі. Але ми можемо лише обурюватися з цього приводу. Але конкретно нічого зробити не можемо", - зауважив Кендзьор.

Нардеп припустив, що швидше за все, Партії регіонів вдасться провести судову реформу.

"Думаю, що так. І тоді вже можна говорити про завершення формування авторитарного режиму в Україні. Але як до цього віднесеться суспільство, це ще питання. Так що розвиток подій попереду", - наголосив він.

Нагадаємо, лідерка БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що президент Віктор Янукович підпорядковує собі усю судову гілку влади через судову реформу, яку хоче провести в країні. Зазначила, що опозиція має цьому протистояти.

Зараз ви читаєте новину «Судова реформа приведе до авторитаризму - Кендзьор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути