четвер, 23 вересня 2021 18:15

Судова реформа: посли G7 заявили про розчарування

Судова реформа: посли G7 заявили про розчарування
Посли розчаровані роботою Ради суддів. Фото: pixabay.com

Посли G7 спостерігають за судовою реформою в Україні із занепокоєнням і розчаруванням.

Про це повідомляє сторінка послів у Twitter.

"Посли G7 спостерігають за процесом судової реформи в Україні із занепокоєнням. Вони розчаровано звертають увагу на графік конкурсу Ради суддів для добору кандидатів до Етичної ради ВРП після того, як міжнародні партнери висунули своїх кандидатів.

Запропонований графік не показує важливості й невідкладності цієї реформи. Посли закликають Раду суддів і всіх українських партнерів забезпечити швидке висування експертів до Етичної Ради ВРП", - заявили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судову реформу відтягнули ще на місяць - активіст

Посли також стурбовані законопроєктом про вдосконалення діяльності Конституційного суду.

"Реформа Конституційного суду має забезпечити прозорий, конкурентний добір нових суддів і гарантувати тимчасове збільшення вимог до голосування, відповідно до рекомендацій Венеційської комісії", - повідомили вони.

Судову реформу назвали найважливішим пріоритетом для G7 "яка має вирішальне значення для успіху всіх реформ в Україні й виконання вимог народу України".

"Проведення цих реформ покращить інвестиційний клімат і здатність виконувати міжнародні зобов'язання", - ідеться в заяві.

13 вересня Рада суддів заблокувала судову реформу - запуск Етичної ради. Після цього Офіс президента зустрівся з послами країн G7 і ЄС.

13 липня Верховна Рада ухвалила закон про відновлення роботи ВККС. Наступного дня - закон про порядок обрання на посади членів ВРП і діяльності дисциплінарних інспекторів.

Передбачається створення Етичної ради, яка перевірятиме членів і кандидатів до ВРП. Вона має складатися із трьох представників суддів і трьох міжнародних експертів.

Президент Володимир Зеленський підписав закони про реформування ВККС і ВРП 3 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Судова реформа: посли G7 заявили про розчарування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути