вівторок, 05 січня 2021 18:09

Судді КСУ оцінили законність відсторонення свого голови

Судді КСУ оцінили законність відсторонення свого голови
У Конституційному суді України виступили проти відсторонення голови Олександра Тупицького. Фото: glavcom.ua

5 січня відбулися збори суддів Конституційного суду України. Розглядалося питання щодо відсторонення президентом Володимиром Зеленським голови КСУ Олександра Тупицького.

У результаті судді ухвалили заяву, яка була опублікована на сайті КСУ. У ній звертають увагу на те, що Конституція України встановлює підстави та порядок звільнення суддів КСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського прокоментували відсторонення Тупицького

"Збори суддів Конституційного суду України звертають увагу на неприпустимість недодержання органами державної влади та посадовими особами приписів Конституції України, що може призвести до блокування роботи Конституційного суду України, яке унеможливить здійснення конституційного контролю з метою забезпечення верховенства Конституції України, утвердження прав і свобод людини", - підсумували в КСУ.

29 грудня президент Володимир Зеленський відсторонив на 2 місяці від виконання обов'язків судді голову Конституційного суду Олександра Тупицького. Його підозрюють у підкупі свідка. Тупицького просили прийти 28 грудня в Офіс генерального прокурора для вручення підозри. Однак він не з'явився.

Зараз ви читаєте новину «Судді КСУ оцінили законність відсторонення свого голови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути