вівторок, 29 грудня 2020 19:40

Зеленський відсторонив голову КСУ Тупицького від посади

Зеленський відсторонив голову КСУ Тупицького від посади
Тупицького відсторонили від обов'язків. Фото: ТСН

Президент Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов'язків судді главу Конституційного суду України Олександра Тупицького.

"Я підписую цей указ заради відновлення справедливості та вирішення конституційної кризи", - сказав Зеленський, повідомляє Офіс президента.

Рішення ухвалили після клопотання Офіса генпрокурора. Тупицького відсторонили від посади терміном на 2 місяці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову КС підозрюють у підкупі. Прокуратура звернулася до Зеленського

"Це не звільнення, це не припинення його повноважень судді, це тимчасовий захід, передбачений КПК України. Президент України для виконання Конституції та законів України, за Конституцією, видає укази. Відповідно до закону, особа, яку призначив на посаду президент України, може бути на час досудового розслідування на строк до 2 місяців тимчасово відсторонена від своєї посади. Президент України діє у повній відповідності до своїх конституційних повноважень, відсторонюючи пана Тупицького від посади судді КСУ на 2 місяці", – заявив представник президента України в Конституційному суді Федір Веніславський.

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький, який підозрюється в підкупі свідка, не збирається ухилятися від слідства, а його відсторонення від посади судді - під питанням.

24 грудня Олександра Тупицького просили прийти 28 грудня в Офіс генерального прокурора для вручення підозри. Однак він не з'явився в генпрокуратурі для проведення процесуальних дій.

Минулого тижня журналісти програми "Схеми" повідомили, що голова КСУ, працюючи суддею в Донецьку, за допомогою впливу і зв'язків у суддівському корпусі брав участь у діях, що призвели до заволодіння майном заводу в Зугресі та, ймовірно, отримав свою частку в цьому підприємстві, оформивши його на довірену особу.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відсторонив голову КСУ Тупицького від посади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути