середа, 30 грудня 2020 10:05

У Зеленського прокоментували відсторонення Тупицького

У Зеленського прокоментували відсторонення Тупицького
Президент діяв у межах своїх конституційних повноважень. Фото: ТСН

Указ президента Володимира Зеленського про відсторонення від посади судді Конституційного суду України Олександра Тупицького є зваженим і відповідальним.

Про це заявив представник президента у КСУ Федір Веніславський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Чи діяв президент у межах своїх конституційних повноважень, ухвалюючи рішення про тимчасове відсторонення судді КСУ А. Тупицького від посади судді? Безумовно, так", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відсторонення Тупицького: Конституційний суд збереться на спеціальне засідання

Відповідно до статті Кримінально-процесуального кодексу України, особа, яку підозрюють у вчиненні злочину і яку призначає глава держави, може бути відсторонена від посади президентом за клопотанням прокурора, вважає Веніславський.

"Отримавши звернення, президент дійшов однозначного висновку про необхідність негайного відсторонення Тупицького від посади судді КСУ, оскільки його перебування на цій посаді на час досудового розслідування є реальною загрозою не тільки об'єктивності попереднього розслідування, а й національній безпеці держави в цілому".

29 грудня Володимир Зеленський відсторонив на 2 місяці від виконання обов'язків судді главу Конституційного суду України Олександра Тупицького.

Голова Конституційного суду України Олександр Тупицький, який підозрюється в підкупі свідка, не збирається ухилятися від слідства, а його відсторонення від посади судді - під питанням.

24 грудня Олександра Тупицького просили прийти 28 грудня в Офіс генерального прокурора для вручення підозри. Однак він не з'явився в генпрокуратурі для проведення процесуальних дій.

Минулого тижня журналісти програми "Схеми" повідомили, що голова КСУ, працюючи суддею в Донецьку, за допомогою впливу і зв'язків у суддівському корпусі брав участь у діях, що призвели до заволодіння майном заводу в Зугресі та, ймовірно, отримав свою частку в цьому підприємстві, оформивши його на довірену особу.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського прокоментували відсторонення Тупицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути