четвер, 25 березня 2021 16:05

Суд залишив чинним рішення про заочний арешт Януковича

Суд залишив чинним рішення про заочний арешт Януковича
Рішення про заочний арешт Януковича залишається в силі. Фото: Reuters

Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення про заочний арешт експрезидента України Віктора Януковича в справі про захоплення державної влади. Відповідну ухвалу прийняли на засіданні суду в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Постанову, якою обрали запобіжний захід Януковичу, залишити без змін, апеляційну скаргу - без задоволення", - йдеться в рішенні суду.
Зокрема, суд оголосив резолютивну частину рішення. Повний текст оприлюднять 30 березня.

Сторона обвинуваченого під час судового засідання заявила про відсутність будь-яких процесуальних порушень і пояснила позицію щодо розшуку.

"У цьому провадженні Янукович на обліку як особа, яку розшукують. Є доручення СБУ, дане слідчим, про розшук. Є листи, що підтверджують міжнародний розшук", - цитує захисника видання.

Адвокат у скарзі апелював до процесуальних порушень з боку слідства і відсутності належних документів про міжнародний розшук Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про злочинне угруповання Януковича і вбивства на Майдані: з'явилися нові подробиці

24 січня 2019 року Оболонсь­кий райсуд міста Києва заочно визнав Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни. Його засудили до 13 років позбавлення волі.

25 лютого 2021-го Печерський райсуд Києва наклав арешти на майно іноземних компаній, пов'язаних із колишнім міністром внутрішніх справ часів Януковича Віталієм Захарченком.

3 березня цьогоріч посли Європейського союзу продовжили на пів року санкції проти експрезидента Віктора Януковича і 7 осіб у його найближчому колі.

11 березня 2021-го Вищий антикорупційний суд скасував постанову про зупинення досудового розслідування у справі щодо Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Суд залишив чинним рішення про заочний арешт Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути