четвер, 11 березня 2021 22:09

Продовжили розслідування справи проти Януковича

Продовжили розслідування справи проти Януковича
ВАКС скасував постанову про зупинення розслідування у справі Януковича. Фото: occrp.org

Вищий антикорупційний суд скасував постанову про зупинення досудового розслідування у справі щодо екс президента України Віктора Януковича.

Таким чином, досудове розслідування продовжили. Про це повідомляється на сайті суду.

У суді пояснили, що зі змісту постанови неможливо встановити мотиви слідства для необхідності звернутися із запитом про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС продовжує санкції проти Януковича і його оточення

Також слідчий суддя уточнила, що детектив під час судового засідання не надав жодних документів, з яких можна встановити, на виконання яких саме процесуальних дій спрямований запит.

У зв'язку з цим суддя не змогла встановити, які саме обставини має намір підтвердити або спростувати орган досудового розслідування і яким чином вони співвідносяться з обставинами злочину, у вчиненні якого підозрюється Янукович.

Печерський райсуд Києва наклав арешти на майно іноземних компаній, пов'язаних із колишнім міністром внутрішніх справ часів Януковича Віталієм Захарченком. Арештоване майно передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів - АРМА. Під арештом 3 квартири, 6 гаражів у центрі Києва, 4 житлові будинки, а також 24 земельні ділянки.

Зараз ви читаєте новину «Продовжили розслідування справи проти Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути