понеділок, 15 серпня 2011 18:12

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд заборонить опозиції протестувати на День Незалежності - експерт

Суд заборонить опозиції протестувати на День Незалежності - експерт

Опозиційні партії проведуть мітинг 24 серпня навіть у разі його заборони судом.

Такий прогноз у коментарі кореспонденту Gazeta.ua зробив політолог Віктор Небоженко.

"Природно, мітинг опозиції заборонять, але вони його все-одно проведуть, - сказав він. - Влада діє дуже нерозумно. Вони не зрозуміли цінність цього свята. Могли зробити красиве шоу, залучити людей, дати людям якісь людські почуття. Наприклад, показати, що Янукович - частина української державності. Натомість тупо, як дуже прості, початківці політики, намагаються перетворити День Незалежності на свято, яке заважає владі. А опозиція заважає їх настроям", - зауважив експерт.

За словами Небоженка, у разі заборони мітингу міліція отримає право розганяти юрби людей.

"Але провладні сили зараз зайняті Тимошенко, не знають, що з нею робити. Тому вони не будуть розганяти мітинги дуже активно. Одні будуть робити вигляд, що розганяють, а інші - що чинять опір", - пояснив Небоженко.

На його думку опозиція 24 серпня має говорити не про Тимошенко.

"Їм потрібно говорити не про Тимошенко, так її доля у її власних руках, а про те, що постійно і стрімко скорочується українська демократія. А Тимошенко тільки один з прикладів цього. Ви подивіться на наші суди. Ніхто з громадян не може прийти до судді і сподіватися на захист інтересів з точки зору української державності. Суддя відразу зажадає грошей", - резюмував експерт.

Раніше лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко заявив про те, що опозиційні партії подали заявку на проведення спільної акції протесту 24 серпня. У свою чергу глава КМДА Олександр Попов сказав, що столична влада може звернутися до суду з питанням про законність проведення масових акцій опозиції в День Незалежності.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонить опозиції протестувати на День Незалежності - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути